LGS taktikleri

Teog dönemiyle LGS dönemini kıyaslamak çok mantıklı değil bence. Çünkü teog döneminde yaşıtlarımızın çoğu hiçbir şeyin farkında değildi bu yüzden de çok az rakibimiz vardı. Şimdi öyle değil, tanıdığım bütün 8. sınıf öğrenciler durmadan ders çalışıyor. İnanılmaz hırslılar.

Teog ile LGS'yi birbirine karıştırmayın teog'da bilgi sorulurken LGS de KPSS sorusu olan sözel mantık bile soruluyor.
 
Bu düzende çalışmaya devam edersen Kabataş kapılarından içeri çok rahat rahat girersin dönüp de kendime keşke bende erkenden başlasaydım diyorum sakın bırakma ama kendini de sıkma sakın canın ne zaman sıkılırsa bırak dinlen biraz her şey disiplinden geçiyor hedefini ne kadar yükseltirsen o kadar iyi yoksa sonra benim gibi pişman olabilirsin ve 200 soru biraz fazla 100-150 yap onu.
 
Kendini nasıl en verimli şekilde çalışabileceksen o şekilde motive et. Gitmek istediğin yeri düşünüp orada nasıl mutlu olacağını düşünüp çalış bu şekilde heveslenirsin ama şahsi fikrim 7.sınıf biraz erken ama kendini çok zorlarsan da sıkılırsın o yüzden kendini fazla sıkma. (Ben son 1 ay kala asılmıştım derslere).
 
Hocam geçen sene -8.sınıf iken- tüm öğretmenlerim teogda bilgi soruluğunu söyledi ve son teog ile LGS soruları da bu dediklerimi kanıtlar nitelikte.
Son TEOG'u incelemediğin için bilemeyeceğim lakin hatırladığım kadarıyla ilk TEOG'lar neredeyse tamamen yoruma dayalıydı.
 
Günde çözdüğün 300 TEOG düzeyi soru senin hiçbir işine yaramaz. Bir insanın günde 300 tane yeni nesil soru çözebileceğine inanmıyorum.

Ben 8. sınıfım, dün sabah 9'da denemeye girdim. 90 soru çözdükten sonra bile beyni sulanır insanın. Deneme olan günler istesem de çalışamıyorum.
 
Son Teog'u incelemediğin için bilemeyeceğim lakin hatırladığım kadarıyla ilk Teog'lar neredeyse tamamen yoruma dayalıydı.

Hocam vallahi güleceğim yoktu şöyle iki ekran görüntüsü bırakacağım incelersiniz bu ekran görüntüleri teogdaki ve LGS'deki Türkçe sorularındaki sözel mantık soruları.
Teog.

sasaassaas.JPG


LGS.

asfdssffgfsd.JPG


Yine LGS.

ASDSADASSDASDASDAS.JPG


Daha matematiği devreye sokmadım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı