LGS taktikleri

Kısmen doğru kısmen yanlış. Hedef zorsa bilgisayar biraz daha az olmalı artı olarak zaman zaman esnet ama daha sonra esnettiğin araları doldur
Elimden gelse azaltacağım zaten hali hazırda bilgisayar kullanımı canlı ders dijital ödev muhabbetinden iyice arttı ha ortaokulun başından beri bu dijital ödev çilesini çekiyorum orası ayrı.
 
Bolca fen çöz şu an 8'im ve sınavların çoğunda fen batırıyorum matematik başlarda çok zor gelecektir zamanla kolaylaşıyor öğrendiğin için türkçede aynı şekilde ama feni iyi yapmanın yolunu bulamadım bir türlü.
Fenim iyi orantıyı sağlarsam ve basit düşünürsem yapabiliyorum.
 
Gereksiz soğuk kanlı bir insanım genellikle böyle heyecan anlarım sınavdan sonra gelir. Aldığım kaynakların zor olduğunu düşünüyorum şu ana kadar da hep yeni nesil çözdüm. Kafam biraz allak bullak oldu hocalar hep şundan çöz şundan çöz diye diye matematik biraz boşlanıyormuş gibi oldu.Peki ödevler hariç Türkçe Fen biraz konu tekrarı 30-40 soru çözsem kalanını matematik çözsem çok mu ağır olur ya da nasıl yapmalıyım?
Dediğim gibi ben sadece 2. dönem çalıştım desem yeridir.
Ben çalıştığım dönem ilk 2 ay %90 ağarlığımı matematik için verdim fullemeye yakın olduğumum görünce diğer derslere geçip matematiğide ara ara çalışmaya başladım.
Örneğin her denemede ilk matematiğe bakardım 18 ve üstü benim için kabul edilebilir seviyeydi.
Çıkmış soruları çöz ancak illa bu tarz çıkar deme.
Bu arada oyun oynamanda sakınca yok son 2 haftamda 200 soruya indirip PUBG oynamış bir insanım.
İlk matematik üzerine yoğunlaş derim zor denemelerde 18 netin üzerinde almaya başlayınca matematiği azalt ama 18in altına düşürmemeye çalış.
Diğer derslere çalışırken o 18 20 olucak zaten.
 
Bu sınavlar çalışmaya göre falan değil. Kardeşimden biliyorum. Haftalık pazar günleri test kitabı almaya giderdik. Gitti 430 puan aldı. Yaşıtı yeğenim hiç çalışmadı. Okula gidip sürekli uyuduğundan da öğretmenleri şikayet ediyordu. 480 puan aldı. Bence bu sınavlar dikkat ve zeka üzerine. Çalışarak da günde 1500 soru çözersen anca olur diye düşünüyorum.
 
Bu sınavlar çalışmaya göre falan değil. Kardeşimden biliyorum. Haftalık pazar günleri test kitabı almaya giderdik. Gitti 430 puan aldı. Yaşıtı yeğenim hiç çalışmadı. Okula gidip sürekli uyuduğundan da öğretmenleri şikayet ediyordu. 480puan aldı. Bence bu sınavlar dikkat ve zeka üzerine. Çalışarak da günde 1500 soru çözersen anca olur diye düşünüyorum.

Bence boş yapıyorsunuz.
Evet zekada bir etken ancak her şey zeka değil.
 
Bence boş yapıyorsunuz.
Evet zekada bir etken ancak her şey zeka değil.
Boş yapmak kelimesini nereden çıkardınız? Bu arkadaş doğmadan önce okula başladım ben kaç nesilin bilgisini tecrübe edindim. Ben 3. derece denklem çözüyordum 8. sınıfta. Denklem sormayı bırak matematikte problemden başka bir şey yok neredeyse. Hele o sordukları üslü sayı sorusunu yapamayan lise okumasın.
 

Geri
Yukarı