LGS ve lise hayatı için tavsiyeler?

Gariban Köpek

Centipat
Daha fazla  
İlk önce merhaba, başlıktan anlayabileceğiniz üzere 8. sınıf öğrencisiyim, yani bu forumdaki çoğu abimden veya ablamdan daha az tecrübeye sahibim. İyi liseye gitmiş veya kötü liseye gitmiş büyüklerimden LGS ve gelecek 4 yıl üzerine tavsiyeler almak istedim.

Bu senenin ilk yarısı benim için bayağı kötü geçti; eğitim hayatımın en kötü senesi olabilir hatta. Tatil boyunca kendime verdiğim hiçbir sözü tutamadım, iyi zaman geçirdim ama genel olarak boş geçti. 2. dönem başlamak üzere ve artık bir şeyler yapmak istiyorum ama nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Henüz bir program oturtmadım kafamda. Denemelerim ortalama 380-400 arası geliyor, son denemem 388. Bu puan hayalimdeki liseye yetmiyor, ancak şehrimin en iyi 2. lisesine ucu ucuna yetiyor.

Ortaokulun 4 senesi çok kötü geçti, okulun "dil sınıfı" olarak nitelendirdiği sınıflardan birinde eğitim gördüm ve denemelerde hiç çaba sarf etmeden ilk 20 kişinin arasında yer almayı başardım. Ancak 8. sınıfta, tahmin edebileceğiniz üzere, hiç çaba sarf etmeden bir şeyler başarmanız imkansız. Bu yüzden 1. dönem benim için kabus gibi geçti. 5., 6. ve 7. sınıflarda hiç çaba sarf etmeden geçtiğim insanlar teker teker önüme geçmeye başladılar. Ailemle aram bozuldu, sınıfta arkadaşım olan sayılı insanlarla aram bozuldu ve tek başıma kaldım. Konuşabileceğim, tavsiye alabileceğim kimsem yok şu anda. Öğretmenlerimle konuşamıyorum çünkü konuşacak yüzüm yok. Bana güvenen insanların ümitlerini boşa çıkardım... Bu yüzden sizlerin bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce merhaba, başlıktan anlayabileceğiniz üzere 8. sınıf öğrencisiyim, yani bu forumdaki çoğu abimden veya ablamdan daha az tecrübeye sahibim. İyi liseye gitmiş veya kötü liseye gitmiş büyüklerimden LGS ve gelecek 4 yıl üzerine tavsiyeler almak istedim.

Bu senenin ilk yarısı benim için bayağı kötü geçti; eğitim hayatımın en kötü senesi olabilir hatta. Tatil boyunca kendime verdiğim hiçbir sözü tutamadım, iyi zaman geçirdim ama genel olarak boş geçti. 2. dönem başlamak üzere ve artık bir şeyler yapmak istiyorum ama nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Henüz bir program oturtmadım kafamda. Denemelerim ortalama 380-400 arası geliyor, son denemem 388. Bu puan hayalimdeki liseye yetmiyor, ancak şehrimin en iyi 2. lisesine ucu ucuna yetiyor.

Ortaokulun 4 senesi çok kötü geçti, okulun "dil sınıfı" olarak nitelendirdiği sınıflardan birinde eğitim gördüm ve denemelerde hiç çaba sarf etmeden ilk 20 kişinin arasında yer almayı başardım. Ancak 8. sınıfta, tahmin edebileceğiniz üzere, hiç çaba sarf etmeden bir şeyler başarmanız imkansız. Bu yüzden 1. dönem benim için kabus gibi geçti. 5., 6. ve 7. sınıflarda hiç çaba sarf etmeden geçtiğim insanlar teker teker önüme geçmeye başladılar. Ailemle aram bozuldu, sınıfta arkadaşım olan sayılı insanlarla aram bozuldu ve tek başıma kaldım. Konuşabileceğim, tavsiye alabileceğim kimsem yok şu anda. Öğretmenlerimle konuşamıyorum çünkü konuşacak yüzüm yok. Bana güvenen insanların ümitlerini boşa çıkardım... Bu yüzden sizlerin bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm.

Öncelikle şunu belirteyim herkesle arkadaş olmaya çalışma. Kendinide çok derslere verirsen asosyal biri olursun. Gerçekten samimi olduğun, yanında kendini rahat hissettiğin insanlarla takıl. 9 ve 10 da asla aşık olma bu dönemler senin için çok önemli çünkü. Sigara alkol uyuşturucu gibi pisliklere bulaşma ben sigaraya başladım ve çok zorluk çekiyorum. 11. sınıfım 1 senem kaldı ancak çok şey oldu lise hayatımda. Ha bide şunu ekliyim üst sınıflara çok bulaşma. Ve öğretmen yalakası olma :D. Şimdiden hayırlı ve geçmiş olsun.

Ders olarak ortaokulun devamı sadece dersler daha detaylı ve daha zor. Ortam olarak gideceğin liseye göre değişir. Üst sınıflara da hızlı güvenme.

Puanın gayet iyi biraz daha yanlışlarına git denemelerinde çıkan soruları not et yaz bir kenara hocalarına falan çözdür denemelerin artacağını görürsün.

Türkçede paragraf çöz ama dil bilgisini de boşlama bana göre dil bilgisini ne kadar kaldı bilmiyorum son 3 ay halledersin düzenli şekilde.

Matematikte beceri beceri temelli sorular çöz ve yanlışlarına dönüp bak bunu her ders için yap.

Fende çok soru çöz ezber gerektiren şeyler var ama soru çözdükçe aklına yatar onlar.
Son olarak bu sınav hayatının sonu değil daha çok yıl var önünde stres yapma arkadaşlarınıda umursama zaten lisede yeni arkadaşların olur.

Kimseye bağlanma, sırlarını herkese söyleme, herkese güler yüzlü ol, arkadaş edinmeye özen göster, karşı cinsle konuş arkadaşın olsun ciddi ilişki sen bilirsin ama bu yaşlarda ciddi bulmak zor ve ilişki konusunda da alabileceğin tek önlem fazla bağlanmamak. Derslere önem ver yaramaz gruba katılma. Sigara alkol zaten biliyorsun demeye gerek yok ve kendine çizgiler koy.

İlk öncelikle merhaba, başlıktan anlayabileceğiniz üzere 8. sınıf öğrencisiyim, yani bu forumdaki çoğu abimizden veya ablamızdan daha az tecrübeye sahibim, iyi liseye gitmiş veya kötü liseye gitmiş büyüklerimden LGS üzerine ve gelecek 4 yıl üzerine tavsiyeler almak istedim.

Bu senenin ilk yarısı benim için bayağı bayağı kötü geçti, eğitim hayatımın en kötü senesi olabilir hatta, tatil boyunca kendime verdiğim hiçbir sözü tutamadım, iyi zaman geçirdim ama genel olarak boş geçti, 2. dönem başlamak üzere ve artık bir şeyler yapmak istiyorum ama nasıl başlayacağımı bilmiyorum, daha program oturtmadım kafamda, denemelerim ortalama 380-400 arası geliyor, son denemem 388 bu puan hayalimdeki liseye yetmiyor, ancak şehrimin en iyi 2. lisesine ucu ucuna yetiyor.

Ortaokulun 4 senesi çok kötü geçti, okulun "dil sınıfı" olarak nitelendirdiği sınıflardan birinde eğitim gördüm ve denemelerde hiç çaba sarf etmeden ilk 20 kişinin arasında yer almayı başardım, ancak 8. sınıfta tahmin ettiğiniz üzere hiç çaba sarf etmeden bir şeyler başarmanız imkansız, bu yüzden 1. dönem benim için kabus gibi geçti, 5, 6, 7. sınıflarda hiç çaba sarf etmeden geçtiğim insanlar teker teker önüme geçmeye başladılar, ailemle aram bozuldu, sınıfta arkadaşım olan sayılı insanlarla aram bozuldu ve tek başıma kaldım, konuşabileceğim, tavsiye alabileceğim kimsem yok şu anda. Öğretmenlerimle konuşamıyorum çünkü konuşacak yüzüm yok, bana güvenen insanların ümitlerini boşa çıkardım... Bu yüzden sizlerin bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm.

Arkadaş çevrene önem ver belirtildiği gibi herkesle arkadaş olma ama arkadaşsızda kalma 3 5 tane sağlam güvenilir işinde gücünde kafa yapınızın uydugu arkadaşlar edin derslerine iyi çalış hocalar ile aranı iyi tut ama yalaka olma gelecek planını şimdiden oluşturmaya başla lise yeni bir kariyer gibi düşün orada daha fazla başarılı olmaya çalış.

LGS üzerine konuşursam aslında fazla denilecek bir şey yok. Sınav sistemi kısmen basit ve daha iyi olmak için izleyeceğin yol da öyle. Her konuyu tamamen öğrenene kadar soru bankalarından soru çöz, konu eksiğin kalmadığı vakit deneme çöz. Zaman sıkıntın varsa her ikisini de yaparken süre tut. Şahsi tavsiyem sınav süresi içerisinde 2 kere baştan çözebilecek kadar hızlı olman, elbet kolay değil belki çok da gerekli değil ama süre konusunda ucu ucuna yetişince bu hız yeterli deme kesinlikle. En azından kontrol etmek için biraz zamanın olsun mümkünse 2.sefer çözebilecek kadar. Bunlar haricinde LGS konusunda pek fazla şey yok.

Lise hayatı içinse akademik olarak iyi olmakla beraber kendi hedeflerin doğrultusunda kendini geliştir, hobilerinle ilgilen ve elbet gez toz biraz da tadını çıkar.

Ayrıca stres olmamak en önemlisi. Ne durumda olursan ol stres yapma. Stres yapabileceğinden daha azını yapmana sebebiyet verir çoğu zaman. Özellikle sınava rahat girmek çok önemli. Başarılar.

Arkadaş çevrene önem ver belirtildiği gibi herkesle arkadaş olma ama arkadaşsızda kalma 3 5 tane sağlam güvenilir işinde gücünde kafa yapınızın uydugu arkadaşlar edin derslerine iyi çalış hocalar ile aranı iyi tut ama yalaka olma gelecek planını şimdiden oluşturmaya başla lise yeni bir kariyer gibi düşün orada daha fazla başarılı olmaya çalış.

3-5 sağlam arkadaş değil 2 tane bulursa dua etsin bence.

İlk öncelikle merhaba, başlıktan anlayabileceğiniz üzere 8. sınıf öğrencisiyim, yani bu forumdaki çoğu abimizden veya ablamızdan daha az tecrübeye sahibim, iyi liseye gitmiş veya kötü liseye gitmiş büyüklerimden LGS üzerine ve gelecek 4 yıl üzerine tavsiyeler almak istedim.

Bu senenin ilk yarısı benim için bayağı bayağı kötü geçti, eğitim hayatımın en kötü senesi olabilir hatta, tatil boyunca kendime verdiğim hiçbir sözü tutamadım, iyi zaman geçirdim ama genel olarak boş geçti, 2. dönem başlamak üzere ve artık bir şeyler yapmak istiyorum ama nasıl başlayacağımı bilmiyorum, daha program oturtmadım kafamda, denemelerim ortalama 380-400 arası geliyor, son denemem 388 bu puan hayalimdeki liseye yetmiyor, ancak şehrimin en iyi 2. lisesine ucu ucuna yetiyor.

Ortaokulun 4 senesi çok kötü geçti, okulun "dil sınıfı" olarak nitelendirdiği sınıflardan birinde eğitim gördüm ve denemelerde hiç çaba sarf etmeden ilk 20 kişinin arasında yer almayı başardım, ancak 8. sınıfta tahmin ettiğiniz üzere hiç çaba sarf etmeden bir şeyler başarmanız imkansız, bu yüzden 1. dönem benim için kabus gibi geçti, 5, 6, 7. sınıflarda hiç çaba sarf etmeden geçtiğim insanlar teker teker önüme geçmeye başladılar, ailemle aram bozuldu, sınıfta arkadaşım olan sayılı insanlarla aram bozuldu ve tek başıma kaldım, konuşabileceğim, tavsiye alabileceğim kimsem yok şu anda. Öğretmenlerimle konuşamıyorum çünkü konuşacak yüzüm yok, bana güvenen insanların ümitlerini boşa çıkardım... Bu yüzden sizlerin bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm.

Kendi halinde derslerini çok salmadan (sadece hafta sonu toplam 2-2.5 saat oyun oynamak gibi) sıkı kurallar kurup kendi disiplinini sağlamanı ve en önemlisi de arkadaş ortamında kendi kafa dengini bulup onlarla arkadaş olmanı öneririm az olsun öz olsun kafasında olmak her zaman en iyisidir aşk olaylarını bilemem ama eğer bir aşk hayatın olursa fazla bağlanmamanı çünkü lise hayatında herhangi bir ilişkinin sonsuza kadar gideceğini sanmıyorum çok düşük bir ihtimal belki ama üzülüp koruduğun o disiplini bozmaman lazım ayrı olarak kesinlikle sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklara alışmamanı şiddetle tavsiye ederim bu dediklerimi ben kendim elimden geldiği kadar yaptım 9-10'da bu tavsiyelerim sayesinde çok güzel bir lise hayatı geçirdim 11-12 için ise tavsiyelerim 11 TYT tekrarı ve bol soru çözümü olarak yap 12 de AYT'yi bölümüne göre kolaylıkla bitirir ve kafan rahat bir şekilde mezuna kalmadan güzel ve nitelikli bir üniversiteye yerleşebilirsin, ayrı olarak kendine de vakit ayırıp eğlenmeyi unutma iyi bir lise hayatı geçirmen dileğiyle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı