LGS yeni nesil matematik çözmek için taktik

442923

Hectopat
Hayırlı ramazanlar arkadaşlar. Ben bu sene herkesin kabusu olan LGS'ye gireceğim. Tüm derslerin konularının temellerini biliyorum ve neredeyse (test olmayan sınavlar dışında) hepsinden en az 70 75 alıyorum ama matematiğe gelince işler karışıyor. Özellikle yeni nesil sorularda kitleniyorum fende çok iyiyim tek sorunum matematik bana önerebileceğiniz tüyolar falan var mı?

Hayırlı ramazanlar arkadaşlar. Ben bu sene herkesin kabusu olan LGS'ye gireceğim. Tüm derslerin konularının temellerini biliyorum ve neredeyse (test olmayan sınavlar dışında) hepsinden en az 70 75 alıyorum ama matematiğe gelince işler karışıyor. Özellikle yeni nesil sorularda kitleniyorum fende çok iyiyim tek sorunum matematik bana önerebileceğiniz tüyolar falan var mı?

Hocam herkesin yaşadığı bir sorun, becerin varsa çok kolay yaparsın. Yoksa da mecburen günlük en az 100-150 yeni nesil matematik çözüp, anlamadıklarını hocana soracaksın. Bir nevi soru tarzı ezberleyeceksin.

Genlerinde matematik yoksa imkansız soru çözüpte yapanların genlerinde olduğu için yapıyorlar.
Öyle bir şey yok. Ortaokul matematiği okuyup okuduğunu anlamaya dayalı.
Genelde bazı soru kalıpları oluyor onlarda şıklarda gitmek en mantıklısı, bazılarında x vermiş y vermiş eğer bir tanesi artarsa sonuçta ürün fiyatına ne olur vb. sorular oluyor, onlarda ise x ve y'ye direkt olarak rastgele değer vermek en mantıklısı gibi gibi.

Öyle bir şey yok. Ortaokul matematiği okuyup okuduğunu anlamaya dayalı.
Hiç bir şekilde katılmıyorum,geçen sene kardeşim girdi ve onunla beraber bende çalışmış gibi oldum.Ne yazık ki,eğitim sistemimiz 8 yıl boyunca ezberci eğitim verip,son sene beceri dayalı sorular soruyor.Sorulara bakarsak adam zaten bilgiyi yukarıda vermiş,senden mantık,düşünce,bağdaştırma istiyor.

Hiç bir şekilde katılmıyorum,geçen sene kardeşim girdi ve onunla beraber bende çalışmış gibi oldum.Ne yazık ki,eğitim sistemimiz 8 yıl boyunca ezberci eğitim verip,son sene beceri dayalı sorular soruyor.Sorulara bakarsak adam zaten bilgiyi yukarıda vermiş,senden mantık,düşünce,bağdaştırma istiyor.
Ortaokulda olan konular çoğu çocuğun öğrenmesi gereken konular. Soruyu anladığın zaman o mantık, düşünce ve bağdaştırmayı (eğer biraz da soru çözüp birikim edindiysen) kolay bir şekilde halledebilirsin.

Tüyosu olduğunu sanmıyorum. Soruyu anlamalısın. Benim sadece bir sallama taktiğim var o da düşük ihtimalli. Soruda en az diyorsa şıklardan en büyüğünü seç. Soruda en çok diyorsa şıklardan küçüğünü seç. Sallamayı önermiyorum ama. Ben de diyordum %25 ihtimal ne mis gibi diye ama öyle olmuyormuş.

Ortaokulda olan konular çoğu çocuğun öğrenmesi gereken konular. Soruyu anladığın zaman o mantık, düşünce ve bağdaştırmayı (eğer biraz da soru çözüp birikim edindiysen) kolay bir şekilde halledebilirsin.

Kolay olduğu için, Türkiye ortalaması 20 soruda 4 zaten.
Ayrıyeten size göre kolay, ama o yaştaki çocuğa göre zor olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı