LGS'de yerleşemeyince ne yapılmalı?

crexy.ee

Decipat
Merhaba arkadaşlar, açıklandı sonuçlar ancak yerleşemedim. Moralim çok bozuk, 3 okul yazmıştım. Benim OBP 85.4700 civarı.
1. okul 88 OBP.
2. okul 87 OBP.
3. okul 86.0402 evime en yakın olan.
Böyle yaptım tercihleri ancak yerleşemedim, ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağ Ol'un hocam teşekkürler bu sene çok garip oldu sınav tercihler falan.

Hocam imam hatip çıkmış onu da zaten il ilçe komisyonları yerleştirdi biz yazdık oraya gidip boş yer var diye 30-50 OBP aralığında o okul zaten kaymakamlığa gittiğimde gelen vardı bayağı açıkta kalan çok vardı çoğunluda bu okulları yazdı kız meslek imam hatip falan sence nakil aldırabilir miyim okul açılana kadar? @Rapinoğlukasva

Denemekte fayda var sen gene de bir şansını dene belki çıkar inşallah.

Denemekte fayda var sen gene de bir şansını dene belki çıkar inşallah.

İnşallah istediğim okula yerleşirim aminn.

Okulumuz iyi dedi fen lisesinden gelen öğretmenler falan var dedi okul uzak olduğu için çoğu kişiye ondan tercih etmiyorlar ve 2-3 yıldır imam hatibe sosyal medyada linç falan olduğundan tercih etmiyorlarmış o okulda da 11'e geçince bölüm seçiyormuşun 2 bölüm varmış eşit ağırlık ve sayısal mış.
Okulumuz iyi dedi fen lisesinden gelen öğretmenler falan var dedi okul uzak olduğu için çoğu kişiye ondan tercih etmiyorlar ve 2-3 yıldır imam hatibe sosyal medyada linç falan olduğundan tercih etmiyorlarmış o okulda da 11'e geçince bölüm seçiyormuşun 2 bölüm varmış eşit ağırlık ve sayısal mış.
Anadolu'dan bir farkı yok dedi onlarla aynıyız öğretmenlerimiz iyi dedi fen lisesinden gelen hocalar var dedi.
Anadolu'dan bir farkı yok dedi onlarla aynıyız öğretmenlerimiz iyi dedi fen lisesinden gelen hocalar var dedi.
Eşit ağırlık ve sayısalda 10-13 öğrenci varmış bir sınıfta özel okul gibi az kişi o zamanda sözlü puanı yüksek verilir galiba az kişi olduğundan daha iyi ders yapılır ama uzak bana işte 5.5 kilometre ve puanı düşük yerleşemediğimden il ilçe komisyonu buraya atadı biz yazdık en yakın bunlar vardı diğerleri kız meslekti ve Anadolu vardı oda düşüktü 40 kilometre uzaklıktaydı yazmadım imam hatip çıktı nakil aldırmayı düşünüyorum inşallah
İstediğim okula aldırırım nakil.

@Rapinoğlukasva @MertYb @RoyalDolphin53

Düşüncen nedir hocam sence sendende bir fikir almak isterim fikirini paylaşırsan sevinirim. @Rapinoğlukasva

Son düzenleme:
İnşallah istediğim okula yerleşirim aminn.

Eşit ağırlık ve sayısalda 10-13 öğrenci varmış bir sınıfta özel okul gibi az kişi o zamanda sözlü puanı yüksek verilir galiba az kişi olduğundan daha iyi ders yapılır ama uzak bana işte 5.5 kilometre ve puanı düşük yerleşemediğimden il ilçe komisyonu buraya atadı biz yazdık en yakın bunlar vardı diğerleri kız meslekti ve Anadolu vardı oda düşüktü 40 kilometre uzaklıktaydı yazmadım imam hatip çıktı nakil aldırmayı düşünüyorum inşallah.
İstediğim okula aldırırım nakil.

@Rapinoğlukasva @MertYb @RoyalDolphin53

Düşüncen nedir hocam sence sendende bir fikir almak isterim fikirini paylaşırsan sevinirim. @Rapinoğlukasva

Hocam öncelikle hayırlı olsun hangi lise çıkarsa çıksın sen çalışmana bak eğer güncel liseni sevmiyorsan obpne göre seçersin o önemli değil önemli olan YKS YKS'den düşük alırsan gerçekten hapı yuttun o yüzden sen çalışmana bak liseyi boş ver işe gireceğinde adam çıktığın liseye bakmayacak gittiğin üniversiteye ve aldığın puana bakacak.

Hocam öncelikle hayırlı olsun hangi lise çıkarsa çıksın sen çalışmana bak eğer güncel liseni sevmiyorsan obpne göre seçersin o önemli değil önemli olan YKS YKS'den düşük alırsan gerçekten hapı yuttun o yüzden sen çalışmana bak liseyi boş ver işe gireceğinde adam çıktığın liseye bakmayacak gittiğin üniversiteye ve aldığın puana bakacak.
Tamam o halde nasıl çalışmam lazım o zaman çalışacağım zaman.

Tamam o halde nasıl çalışmam lazım o zaman çalışacağım zaman.

Öncelikle ileride ne yapacağını bulman lazım yani hangi bölümü okuyacaksın eşit ağırlık mı, sayısal mı yoksa sözel mi? Bunu yaptıktan sonra zaten az çok nasıl çalışman gerektiğini anlarsın zaten amaç konu eksiği bırakmamak olmalı. Bir de lisede notlarını yüksek tutman lazım yani 4 yıl boyunca az da çok da olsa sürekli çalışma halinde olacaksın. Sana en uygun çalışmanın ne olduğunu kendin bulman lazım.

Öncelikle ileride ne yapacağını bulman lazım yani hangi bölümü okuyacaksın eşit ağırlık mı, sayısal mı yoksa sözel mi? Bunu yaptıktan sonra zaten az çok nasıl çalışman gerektiğini anlarsın zaten amaç konu eksiği bırakmamak olmalı. Bir de lisede notlarını yüksek tutman lazım yani 4 yıl boyunca az da çok da olsa sürekli çalışma halinde olacaksın. Sana en uygun çalışmanın ne olduğunu kendin bulman lazım.

Hocam e-Okul'dan dün akşam bakayım dedim öylesine istediğim meslekte metal ve elektrik bölümünde 30-32 boş yer var orayı istiyorum nakil aldırmak bu boş kontenjan doğru mudur e-Okul'dan baktım.

Nakil süresi acaba ne zaman başlıyor biliyormusun?

Son düzenleme:
Hocam e-Okul'dan dün akşam bakayım dedim öylesine istediğim meslekte metal ve elektrik bölümünde 30-32 boş yer var orayı istiyorum nakil aldırmak bu boş kontenjan doğru mudur e-Okul'dan baktım.

Nakil süresi acaba ne zaman başlıyor biliyor musun?

Şu an nakiller başladı diye biliyorum yani öyle gördüm. Ancak dediğin okula puanın yetiyor değil mi?

Şu an nakiller başladı diye biliyorum yani öyle gördüm. Ancak dediğin okula puanın yetiyor değil mi?

Okulun puanı 350 atp oluyor o herhalde ben ona girmeyeceğim ben AMP'ye gireceğim o OBP ile okul en düşük 81 puan en yüksek 96 ile almış okulun ilk tercih puanı 81 yetiyor puanım 85 benimki ama şu an Anadolu liseleri nakil oluyormuş meslek liseleri için daha nakil yokmuş biraz daha beklememiz gerekmiş galiba.

@RoyalDolphin53

Okula gidip sorduk hatalı kontenjan mış.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı