LGS'de yerleşemeyince ne yapılmalı?

crexy.ee

Decipat
Merhaba arkadaşlar, açıklandı sonuçlar ancak yerleşemedim. Moralim çok bozuk, 3 okul yazmıştım. Benim OBP 85.4700 civarı.
1. okul 88 OBP.
2. okul 87 OBP.
3. okul 86.0402 evime en yakın olan.
Böyle yaptım tercihleri ancak yerleşemedim, ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim hesabı nereden buldunuz hocam😄 yardımcı olayım size.
Şimdi önce yazdığınız ve yerleşemediğiniz 3 okulun adlarını yazar mısınız?
Bir de oturduğunuz ilçeyi yazarsanız size önerebilirim.

1. okul ibni sina Anadolu lisesi 88 OBP civarı.
2. okul selahattin aksilik Anadolu lisesi 87 OBP.
3. okul ibni haldun Anadolu lisesi 86.0402 puan bunlar 2024 verisi bunlar tercih ettiğim ve kazanamadığım okullar Sincan'da oturuyorum.

@crexy.ee, elbette. Sorun nedir? Kısaca özetleyebilir misiniz? Üstte çok fazla yazı olmuş.

Hocam ilk tercihimde yerleşemedim tekrar yapacağım tercih ama okul kontenjan 0 gözüküyor hepsi Anadolu lisesinde okumak istiyorum 85.4700 civarı OBP var.

3. okul ibni haldun Anadolu lisesi 86.0402 puan bunlar 2024 verisi bunlar tercih ettiğim ve kazanamadığım okullar Sincan'da oturuyorum.

2 3 ü yaz 1 2 ye son sıraya da 78 82 arası bişey yaz çıkarsa 2. Nakilde seni üst bi yere göndeririz zaten ama önce yerleş elinde bi lise olsun.

@crexy.ee, kontenjan 0 ise yapacak bir şey yok. Kontenjanı olan okullara tercih yapabilirsiniz.

2 3 ü yaz 1 2 ye son sıraya da 78 82 arası bişey yaz çıkarsa 2. Nakilde seni üst bi yere göndeririz zaten ama önce yerleş elinde bi lise olsun.
Ya ama şimdi kafam çok karıştı 2. Tercihde sıra önemli değilmi okul kontenjan 0 gözüküyor ne yapıcam.

@crexy.ee, kontenjan 0 ise yapacak bir şey yok. Kontenjanı olan okullara tercih yapabilirsiniz.

😥 Arkadaş farklı diyor siz farklı diyorsunuz yazsam gelmez mi?

@crexy.ee, yazın. Şansınızı deneyin, denemeyin demiyorum da kontenjanın olması gerekir tercih için. Kaç tercih yapabiliyorsunuz?

Ya ama şimdi kafam çok karıştı 2. Tercihde sıra önemli değilmi okul kontenjan 0 gözüküyor ne yapıcam.

😥 Arkadaş farklı diyor siz farklı diyorsunuz yazsam gelmez mi?
Şöyle knk sen ilk 2 ye yaz gelebilecek 2 lise
Gerisini zaten 1 tane kalıyor ona da 79 olanı yaz büyük ihtimal biri çıkarsa sen kazanacaksın o okulu hatta 1 tane kafana göre yap ilk tercihindeki yerden 2 ve 3 e garanti yaz ki açıkta kalma

2 tercih hakkımız var ilkinden alınmazsa diğerinde tekrar tercih yapacağız okul puanlarına baktım çok yükselmiş.
3 diye biliyorum ama ben merkezide yapmıştım.

Şöyle kanka sen ilk 2'ye yaz gelebilecek 2 lise.
Gerisini zaten 1 tane kalıyor ona da 79 olanı yaz büyük ihtimal biri çıkarsa sen kazanacaksın o okulu hatta 1 tane kafana göre yap ilk tercihindeki yerden 2 ve 3'e garanti yaz ki açıkta kalma.

3 diye biliyorum ama ben merkezide yapmıştım.

Şimdi yazdığımız sıra önemli değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı