LGS'den 360 aldım diye azar işitiyorum

360 puanın yüzdelik dilimi kaç oluyor bilmiyorum ama puanın yetiyorsa ilçelerde falan yatılı fen liseleri oluyor. Onlara gidebilirsin hem evden uzaklaşmış olursun. Ben de 3 yıl yatılı fen lisesinde okudum. Şimdi 12. sınıfta normal Anadolu'ya geçmeyi düşünüyorum evde daha rahat çalışırım düşüncesiyle. Puanın yetiyorsa bir değerlendir derim.
 
Öncelikle merhaba çok çalışkan bir öğrenciydim ve zekiydim denemelerimde 430-450 arası alıyordum ama matematikte okuma hatalarımdan dolayı 360 aldım ve dayak yiyip "sen benim hayal kırıklığımsın" anne ben adam mı öldürdüm diyorum "adam öldürmenle aynı kefeye koyuyorum bu yaptığını" diyor ve psikolojim bozuldu iyi şeyler düşenemiyorum çevremdekiler 250 alıyor 280 alıyor 330 alıyor ben hata yapmama rağmen 360 alıyorum ve bunlar oluyor hocam. Ne yapmam lazım? Psikolojim alt üst oldu.

Aynı durumu bende yaşamıştım ki hala yaşıyorum LGS'den 392 aldım çok azar işitmiştim akrabalar falan şu an 17 yaşındayım ve hala azar yiyorum :D
 
Yapmasaydın? 13-14 yaşındasın. Okuma öğrenen çocuklar 7 yaşında öğreniyor.

Bazılarının da okuması zayıf galiba.

Neden teşekkür aldın ailen o kadar seni dershaneye gönderdi ailenin harcadığı parayı neden boşa çıkardın?

Büyük ihtimalle sende aynı duruma düşmüşsün ailenizden gördüğünüz kızgınlığı burada göstermeyin. Sizi yatıştırmamızı mı bekliyorsunuz o yüzden mi konu açıyorsunuz? Çok çalışkanım zekiyim diyorsun ne yapsın buradakiler ailenle konuşmaya mı gelsin bir daha ki sefere ders çıkar demekten başka bir şey yapamaz buradakiler.

Yok reis yaşadığım ilçede en iyi liseye gidiyorum merak etme sen tabii biraz daha yüksek alıp şehir dışına çıksaydım fena olmazdı 😀
 
İnsanlar bunu yapar. Bir yerden sonra elinden geldiğince göz ardı etmelisin. Muhakkak zordur ancak bir gün buna maruz kalmak zorunda olmayacaksın. O gününü düşün ve kendin için verdiğin emeğin değerini bil. Sen kimsenin hayal kırıklığı değilsin. Seni yetiştiren insanlar sana hayal kırıklığı diyorsa, hayal kırıklığı onların kendisidir. Özgüvenini yıkmalarına izin verme. Sen de diğerleri ne kadar değer görüyorsa bir o kadar değer görmeyi hak ediyorsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı