LGS'den çok kötü puan aldım

poyraztry

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. LGS'den 278 puan aldım ve bu tam bir rezalet. Evimin yanında bir lise, aynı ilçede girebileceğim lise yok. OBP desem 78 falan. Özel okul desem ailem finansal durumdan gönderemez. 1 yıl LGS'ye hazırlandım, dershaneye gittim ama başaramadım. Babamı annemi hayatımda ilk defa bu kadar büyük bir hayal kırıklığına uğrattım. Onuruma dokunan çok ağır seyler söylediler. Sizce ne yapmalıyım? Bilişime son derece ilgiliyim. Bugüne kadar kattıklarınız için teşekkürler, seviliyorsunuz Technopat.

Merhaba. LGS'den 278 puan aldım ve bu tam bir rezalet. Evimin yanında bir lise, aynı ilçede girebileceğim lise yok. OBP desem 78 falan. Özel okul desem ailem finansal durumdan gönderemez. 1 yıl LGS'ye hazırlandım, dershaneye gittim ama başaramadım. Babamı annemi hayatımda ilk defa bu kadar büyük bir hayal kırıklığına uğrattım. Onuruma dokunan çok ağır seyler söylediler. Sizce ne yapmalıyım? Bilişime son derece ilgiliyim. Bugüne kadar kattıklarınız için teşekkürler, seviliyorsunuz Technopat.
Meslek Lisesi Bilişim bölümünden ilerleyebilirsiniz, bu alanda kendinizi geliştirirseniz ileride çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Sırf bir sınav sonucu yüzünden ailelerin evlatlarına bu şekilde bir tutumda bulunmalarını da çok yanlış buluyorum.

Gerçekten bütün emeğini verdiysen, yapacak başka bir şey yok. Hayatta daha önüne çok fırsat çıkacak. En kötü her erkeğin aklına gelen "Subay mı olsam lan acaba?" düşüncesine geçersin.

Meslek lisesi tercih edin. İlginiz olan bilişim bölümünden ilerleyin. Bu bölümü seviyorsanız zaten iyi yerlere gelebilirsiniz. LGS ye gereğinden fazla anlam yükleyip moral bozmanıza gerek yok.

Hayatının sonu değil dost, meslek liseleri de sana fazlaca şey katabilir. Bunları hatırlayıp dört yılını güzel değerlendirirsin hem.

Kendileri ne yaptılar peki? İlkokul terk falandır muhtemelen. Ama bir şeyi başaramadıkları zaman çocuklarına laf atmaktan çekinmezler. Üzülme LGS önemli bir sınav da değil. Herkes okumak zorunda da değil okuyup adam olmak zorunda da. JS veya C++ çalışmaya başlarsın İngilizceni geliştirirsin. Salak saçma bir tane liseye bile gitsen en kötü açığa geçersin kendin çalışır YKS'de iyi bir sonuç alıp Boğaziçi'ne gidersin belki de.

Yapılacak bir şey yok sonuç oldukça berbat. Bu arada dershaneye gidip de 278 almak cidden ironik bir şey. Gideceğin yer muhtemelen meslek lisesi olur, eğer açığa geçmezsen oradan da YKS'ye hazırlanamazsın büyük ihtimal.

Bence lise değil öncelikle sana moral vermeliyiz. Kafana takma lütfen. Bir arkadaşım daha düşük yaptı o da aynı şekilde. Takmayın bu kadar. Çalıştıysan hele boş ver. Hayırlı değilmiş demek ki, diye düşün. Lütfen kafana takma. Sen elinden geleni yaptıysan kafan rahat olsun. Hadi bakalım iyi geceler.

Yapılacak bir şey yok. Bir de dershaneye falan gitmiş o kadar. Gideceğin yer muhtemelen meslek lisesi olur, oradan da YKS'ye hazırlanamazsın büyük ihtimal.

Hocam moral bozmasak mı? İnsanlar çalışırsa istediğini başarabilir. Çocuğun kötü geçmişken böyle yapmak mantıklı değil bence.

Geri
Yukarı