LGS'ye 2 ay kala çalışırsak iyi bir puan alabilir miyiz?

GooseN

Centipat
Normalde sınavlara çalışmadan 90 95 100 alıyorum fakat şu ana kadar çözdüğüm soru sayısı çok az olduğu için denemelerde arkadaşlarımdan düşük net yapıyorum. İlk başlarda sırf çok yanlışım çıkıyor diye soru çözmeyi bırakmıştım bunun için çok pişmanım ama zamanı geri getiremiyoruz maalesef. Şu günlerde çalışmaya başladım artık birşeylerin farkına vardım. Aslında 2 ayda fen lisesi kazanmak gibi bir hedefim yok fakat karşılaştırılacağım için yüksek puan almak istiyorum. En azından bir 350 puan alabilir miyim?

Öncelikle konu eksiklerini tamamla, daha sonra çalıştığın konular üzerine yeni nesil sorular çöz. Anlamadığın, yapamadığın soru olursa kitabının videolu çözümleri varsa oradan izle. Her gün mutlaka en az 50 paragraf çöz. Unutma; 5 saat çalıştıktan sonra verim alamıyorsan çalışmana gerek yok, 2 saat çalış verim al daha iyi fakat tavsiyemdir günde en az şu sıralar 5 saat ders çalışman. Baktın verim alamıyorsun deneye deneye bu hafta hepsini düzene sok. Verimli çalışırsan kazanırsın.

Normalde sınavlara çalışmadan 90 95 100 alıyorum fakat şu ana kadar çözdüğüm soru sayısı çok az olduğu için denemelerde arkadaşlarımdan düşük net yapıyorum. İlk başlarda sırf çok yanlışım çıkıyor diye soru çözmeyi bırakmıştım bunun için çok pişmanım ama zamanı geri getiremiyoruz maalesef. Şu günlerde çalışmaya başladım artık birşeylerin farkına vardım. Aslında 2 ayda fen lisesi kazanmak gibi bir hedefim yok fakat karşılaştırılacağım için yüksek puan almak istiyorum. En azından bir 350 puan alabilir miyim?

Kardeşim sınavla kaç öğrenci yerleşmiş bir bak sonra bu soruyu sor. Öğrencilerin %95'i sınavsız yerleşiyor. O %5'lik kısım da senin gibi 2 ayda olur mu diyenler değil. Ortaokul sınavına kör girse koklaya koklaya yapar.

Kardeşim sınavla kaç öğrenci yerleşmiş bir bak sonra bu soruyu sor. Öğrencilerin %95'i sınavsız yerleşiyor. O %5'lik kısım da senin gibi 2 ayda olur mu diyenler değil. Ortaokul sınavına kör girse koklaya koklaya yapar.
Hocam, bence böyle diyerek arkadaşın motivasyonunu düşürmenize gerek yok. Verimli çalışırsa neden olmasın? :) Çalışsın yapamazsa gerisi Allah'ın taktiri. Çalışıp yapamamak ile çalışmayıp yapamamak arasında ki his çok farklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı