LGS'ye 200 gün kala neler yapılmalı?

İlk yapacağın şey stresi bırakman. LGS'de stresten dolayı tüm emeklerim boşuna gitti.
Matematik konusuna gelirsek sanırım konuları anlıyorsun ama soru çözemiyorsun. Bunun için ilk önce öğrendiğin konu hakkında soru çözüm videoları izle. Ondan sonra kolay-orta-zor şeklinde o konudan soru çözmen lazım bu işi böyle çözersin.
Yeni nesili yapamamanın sebebi strestende olabilir veya soru tipini görmediğinden de bunu da farklı soru tipleri görerek çözeceksin diğer dersleride aynı matematik için anlattığım şekilde halledeceksin.
Bu arada bu sınav dünyanın sonu değil şu anda 89 ile alan bir Anadolu lisesindeyim güzel bir ortamı var yani bu kadar kasmana gerek yok.
Başarılar.

Şu tarz konular eğitim sisteminin ne kadar kötü olduğunu birebir gösteriyor. 13 14 yaşında çocuğa sınavın hayat olmadığını kimse öğretmiyor sonra böyle oluyor. Ailelerin saçma baskıları da cabası. Birşey olmaz Lgs dediğin sınavın en ufak önemi yok. Anadolu liselerindekiler de soru sorunca suratınıza kalem kitap fırlatmıyor ilgilenip yardım ediyorlar.
Kesinlikle katılıyorum, zamanında ben de 8. sınıfken çok kafamda büyütüyordum acaba kötü alırsam nolur falan diye. Sınava son yarım dönem kala anladım kafada büyütmemek gerektiğini. Sene boyunca bir kez 400 puanı geçtim o da LGS'den aldığım 424 puandı :)

Şöyle söyleyeyim matematik kısmını, temel matematik çözebiliyorum ama yeni nesil olmuyor, zaten matematik sorularının geneli yeni nesil
Pek bir şey yok yeni nesilde bende geçen sene öyleydim. Bu tarz çok fazla soru çözmeye çalışın, kitap okuyun, yeni nesil soru çözüm videoları izleyin tamamdır.

Şöyle söyleyeyim matematik kısmını, temel matematik çözebiliyorum ama yeni nesil olmuyor, zaten matematik sorularının geneli yeni nesil.

Bende senle aynı yaştayım matematik sınavında soruyu kağıda yazarak çıktım LGS'ye giren her akrabam ve tanıdığım LGS'nin aşırı kolay olduğunu söylüyor fenimde çok kötü İngilizce ve inkılap dışında 60-70 üstü aldığım sınav yok senin kadar kaygılanmıyorum para kazanmak bu devirde gerçekten çok kolay malum ilkokul mezunu çiftçi memurdan daha fazla maaş alıyor.

Yazmayı unutmuşum çözemediğin soruları mutlaka hocana sor. Çözemediğin soruların üstüne gitmelisin mantığını kavramalısın.

Tamam, Tamam çok ama çok fazla LGS ile ilgili benzer konular var, hepsini okudum ama kendimde konu açmak istiyorum.

Öncelikle bu yıl bende LGS sınavıma gireceğim, bugün denemeden çıktım, 2 haftadır sadece ders çalıştım fakat kötü yaparsam gelecekte ne yapacağım düşüncesi yüzünden stres etip sonuncu oldum. (Normalde sınıfta ilk 5 öğrenciyimdir, ve hemen hemen tüm konularda sıkıntım yok) şunu anladım:

1. Süremi düzgün kullanamıyorum.
2. Matematikte hiçbir soruyu çözemiyorum.
3. Direk yeni nesilde patates oluyorum (tüm sınav yeni nesildi).

Nasıl çalışmalıyım, ne yapmalıyım, bunu yazarken bile çok korkuyorum. Çok da takma falan demeyin, sanayide çalışmak istemiyorum😥

Çok üzülüyorum lan size. Hangi liseye gittiğinizin aslında çok da önemli olmadığını anlamak lazım öncelikle. Tamam, iyi bir liseye gitmek tabii ki birçok açıdan daha iyi olur. Ben de zaten boş ver çalışma falan demiyorum. Sadece fiziksel ve mental sağlınına zarar vermeden elinden geldiğince çalışıp aldığın puana göre de bir liseye yerleşeceksin. Puan hedefini bilmiyorum ama ortalama liselerden mezun olan insanların birçoğu sanayide falan çalışmıyor. Çok da korkmana gerek yok yani. Sen düzenli bir çalışma rutini oluştur ve gerisini akışa bırak. Son olarak 200 gün o kadar fazla bir süre ki... 200 günde sıfırdan tüm lise müfredatı bile öğrenilir. 8. sınıf dediğin şey için yeter de artar bir süre. (ufak bir dip not: Eğer kitap okuma alışkanlığın yoksa lütfen bir an önce başla kitap okumaya. )

Soru çözdükçe öncelikle hızın artacak. Ve yetişiremiyorsan matematiği fen bilimlerinden başla. Yeni nesil sorulara ağırlık ver ve çoğunluk olarak onlara çalış. Paragraf kesinlikle çöz bu senin okumanı ve hızını geliştirecek.(ama çok da abartma günde 10 15 soru çözsen yeterli şu anlık daha sonra her ay 5 soru daha fazla arttırırsın. Kaynak aldın mı? Dershaneye gidiyor musun?Ders çalışma programın var mı?Ve tekrar yapıyor musun? Bu sorulara cevap verirsen çözümler söyleyebilirim.
Dershaneye isteğimle bir şekil yazdım, fakat bir yararını göremedim. Bu denemede kötü yaptığım için en aşağı sınıfa düştüm, çok konuşan bir sınıf orası. Eğer yararını hâla göremez isem bırakmayı düşünüyorum dershaneyi. Boşuna ailemin parasını harcamak istemiyorum

-Her gün paragraf
- her gün en az 20 sayfa kitap okuma
Birde bı konuyu öğrenince onun yeni nesil soru çözümü videolarını izle,kendi kardeşimi geçen sene bu şekil çalıştırdım,440 puan aldı, soru çözümü için tunç kurt kanalından izleyebilirsin, yardımcı olabilmişimdir umarım.

Dershaneye isteğimle bir şekil yazdım, fakat bir yararını göremedim. Bu denemede kötü yaptığım için en aşağı sınıfa düştüm, çok konuşan bir sınıf orası. Eğer yararını hâla göremez isem bırakmayı düşünüyorum dershaneyi. Boşuna ailemin parasını harcamak istemiyorum
Yararını görmediysen bence gitme.Evinde çalışman daha iyi olucaktır deneme ve test kitabı alıp.Ama biraz hızlı karar versen iyi olur.Çünkü belirsizlik kafanda çok yer edinir.Bu da derslerini etkileyebilir.Dershane uzak mı yakın mı?Eğer yoruluyorsan hiç gitme bir de son aylara doğru çok fazla deneme yapıyorlar canın çıkar koşa koşa.Ya da zorlandığın derslerden özel hoca tutabilir ailen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı