LGS'ye 200 gün kala neler yapılmalı?

Tamam, Tamam çok ama çok fazla LGS ile ilgili benzer konular var, hepsini okudum ama kendimde konu açmak istiyorum.

Öncelikle bu yıl bende LGS sınavıma gireceğim, bugün denemeden çıktım, 2 haftadır sadece ders çalıştım fakat kötü yaparsam gelecekte ne yapacağım düşüncesi yüzünden stres etip sonuncu oldum. (Normalde sınıfta ilk 5 öğrenciyimdir, ve hemen hemen tüm konularda sıkıntım yok) şunu anladım:

1. Süremi düzgün kullanamıyorum.
2. Matematikte hiçbir soruyu çözemiyorum.
3. Direk yeni nesilde patates oluyorum (tüm sınav yeni nesildi).

Nasıl çalışmalıyım, ne yapmalıyım, bunu yazarken bile çok korkuyorum. Çok da takma falan demeyin, sanayide çalışmak istemiyorum😥

Hocam bu stresinin sebebini çok iyi anlıyorum. İlk defa görece büyük bir sınava gireceksin ve bu sınav sonucunun hayatının geri kalanını şekillendireceğini söylediler sana da. Fakat senin hayatını şekilllendirecek şey emin ol okul değil. Evet okulu da boşlamamak lazım ama asıl olan senin ekstra olarak kendine kattıkların. İlgi alanlarına göre bir şeyler araştır, öğren. Geliştir kendini. Mesela teknolojiye merakın varsa başla yazılım öğrenmeye. Şu an 14-15 yaşında olup da bir bilgisayar mühendisliği öğrencisinden daha fazla şey bilen birçok genç var. Ve evet bu gençlerin notları berbat olursa yapabildikleri şeyler ne kadar iyi olursa olsun bir işveren tarafından mülakata bile çağırılmayacaklar fakat bu geçlerin dersleri ortalama şekilde olursa dersleri çok daha iyi olan fakat kendini okul dışında hiçbir şeyde geliştirmemiş insanların ciddi şekilde önüne geçecekler. Bu yüzden sınav notlarının bir amaç değil araç olduğunu anlamak gerek.

Hocam bu stresinin sebebini çok iyi anlıyorum. İlk defa görece büyük bir sınava gireceksin ve bu sınav sonucunun hayatının geri kalanını şekillendireceğini söylediler sana da. Fakat senin hayatını şekilllendirecek şey emin ol okul değil. Evet okulu da boşlamamak lazım ama asıl olan senin ekstra olarak kendine kattıkların. İlgi alanlarına göre bir şeyler araştır, öğren. Geliştir kendini. Mesela teknolojiye merakın varsa başla yazılım öğrenmeye. Şu an 14-15 yaşında olup da bir bilgisayar mühendisliği öğrencisinden daha fazla şey bilen birçok genç var. Ve evet bu gençlerin notları berbat olursa yapabildikleri şeyler ne kadar iyi olursa olsun bir işveren tarafından mülakata bile çağırılmayacaklar fakat bu geçlerin dersleri ortalama şekilde olursa dersleri çok daha iyi olan fakat kendini okul dışında hiçbir şeyde geliştirmemiş insanların ciddi şekilde önüne geçecekler. Bu yüzden sınav notlarının bir amaç değil araç olduğunu anlamak gerek.
Teşekkürler, Yazılım öğreniyordum fakat sınavdan dolayı onuda bırakmak zorunda kaldım, hatta play storede uygulamam bile vardı.

Teşekkürler, yazılım öğreniyordum fakat sınavdan dolayı onu da bırakmak zorunda kaldım, hatta play Store'de uygulamam bile vardı.

En sıkıntıda bu işte çocuklarının istediği şeylerin üstüne gitmeyen ebeveynler LGS yılında alt yapıda bir futbol akade misinde oynuyordum bıraktım şimdi ne oldum sanayide motor ustası ne kadar para kazanıyorum iyi bir lise okumuş adamdan fazla emin olun annenizi ya da özellikle babanızı karşınıza alıp konuşun istemediğinizi söyleyin artık çocuk değilsiniz.
Teşekkürler, Yazılım öğreniyordum fakat sınavdan dolayı onuda bırakmak zorunda kaldım, hatta play storede uygulamam bile vardı.

LGS de 400 puan bile alamadım fakat şu an TYT AYT de kayda değer netler yapıyorum. LGS'den düşük alınca hayat bitmiyor. Çalışmaya devam et.

Hocam önerim bol bol deneme çözüp çözemediğin kolay, zor bütün soruları hocana sorman. Bu senin yanlışlarını azaltır. Matematik içinse yapacak bir şey yok soru çöze çöze yapmaya başlarsın. Yeni nesil sorular içinse paragraf sorusu çözüp bol kitap okursan onları da halledersin.

Tamam, tamam çok ama çok fazla LGS ile ilgili benzer konular var, hepsini okudum ama kendimde konu açmak istiyorum.

Öncelikle bu yıl bende LGS sınavıma gireceğim, bugün denemeden çıktım, 2 haftadır sadece ders çalıştım fakat kötü yaparsam gelecekte ne yapacağım düşüncesi yüzünden stres etip sonuncu oldum. (normalde sınıfta ilk 5 öğrenciyimdir, ve hemen hemen tüm konularda sıkıntım yok) şunu anladım:

1. süremi düzgün kullanamıyorum.
2. matematikte hiçbir soruyu çözemiyorum.
3. direk yeni nesilde patates oluyorum (tüm sınav yeni nesildi).

Nasıl çalışmalıyım, ne yapmalıyım, bunu yazarken bile çok korkuyorum. Çok da takma falan demeyin, sanayide çalışmak istemiyorum😥

Sınav hayatınızın sonu değil. Ama bunu dediğim için de önemli bir şey değil zaten yıl boyu yatayım sınav da kolay gelir zaten 450 yaparım demeyin. Yüksek bir puana sahip olmak hayatınızı değiştirebilir. Düşük bir puan alırsanız da başka yollardan ilerleyebilirsiniz veya ben akademik yoldan ilerlemek istiyorum diyorsanız da lisede doğru düzgün çalışarak güzel bir üniversiteye yerleşebilirsiniz. Bol bol soru çöz, bol bol kitap oku, denemeler çöz, konularda eksiğin olmasın ve yaptığın yanlışları gözden geçir. Dikkat hatası mı yoksa gerçekten yapamayacağın bir soru mu bunu öğren. Eğer dikkat hatasıysa daha çok odaklanmaya çalış, gözlüğün varsa kullan ve kitap okurken daha anlayarak ilerle. Eğer yapamayacağın bir soruysa ilk kendin tekrar bak, sil baştan yapmaya çalış veya doğru olduğundan emin olduğun en son işlemden devam et. Oldu da yine yapamazsan bir bilene danış. Her iki seçenekte de konuyu ufak da olsa gözden geçir. Tatillerde de boşlama dersleri. Konu eksiğin varsa bitir, üstüne de soru çöz. Verimli çalışmalar, bol şans!

Son düzenleme:
Sınav hayatınızın sonu değil. Ama bunu dediğim için de önemli bir şey değil zaten yıl boyu yatayım sınav da kolay gelir zaten 450 yaparım demeyin. Yüksek bir puana sahip olmak hayatınızı değiştirebilir. Düşük bir puan alırsanız da başka yollardan ilerleyebilirsiniz veya ben akademik yoldan ilerlemek istiyorum diyorsanız da lisede doğru düzgün çalışarak güzel bir üniversiteye yerleşebilirsiniz. Bol bol soru çöz, bol bol kitap oku, denemeler çöz, konularda eksiğin olmasın ve yaptığın yanlışları gözden geçir. Dikkat hatası mı yoksa gerçekten yapamayacağın bir soru mu bunu öğren. Eğer dikkat hatasıysa daha çok odaklanmaya çalış, gözlüğün varsa kullan ve kitap okurken daha anlayarak ilerle. Eğer yapamayacağın bir soruysa ilk kendin tekrar bak, sil baştan yapmaya çalış veya yaptığın işlemlerin doğru olduğunundan emin olduğun en sonundan devam et. Oldu da yine yapamazsan bir bilene danış. Her iki seçenekte de konuyu ufak da olsa gözden geçir. Tatillerde de boşlama dersleri. Konu eksiğin varsa bitir, üstüne de soru çöz. Verimli çalışmalar, bol şans!
Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı