LGS'ye girecek olanlara tavsiyelerim

Copp

Hectopat
Katılım
30 Ekim 2021
Mesajlar
2.302
Makaleler
1
Çözümler
13
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Celeron N3060
Intel HD 400 :(
4 GB RAM
500 GB HDD :(
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar önceden böyle bir konu açıldı mı bilmiyorum ama ben kendi yaşadığım olaylardan size bilgi vereceğim. Öncelikle LGS'yi çalışan herkes yapar. Yarım yamalak çalışmayla olmaz. Temeliniz varsa düzgün, az ve öz bir çalışma bile size yeter. 3 bölüme ayıracağım yazıyı. Sınavdan önce, sonra ve sınav anı diye. Umarım faydalı olur.

SINAVDAN ÖNCE

Arkadaşlar sınavdan önce 9 ayınız var. Şuan çalışmaya başlarsanız bile 9.5 ediyor. Bu 9 ayı çok iyi değerlendirin. Özellikle bilgisayara veda edin. Günde 1, en fazla 2 saat bakın. Ben çok baktım, sonuçlarına da katlanıyorum şuan. Bana gelen okul güzel ama yine de bende daha iyisini yapacak potansiyel var. Siz teknolojiyle çok iç içe olmayın bu 9 ayda.

İlk 1.5-2 ay benim tavsiyem; az test çok tekrar. Çünkü bu sürede konulara daha ağırlık verirseniz ilerki zamanlarda sıkıntı çekmezsiniz. Konu eksiklerinizi kapatın ve günde en az 100 soru çözün. Bu 1.5-2 aydan sonra ikinci döneme yaklaşık 2-2.5 ay kalıyor. Bu sürede kendinizi soru çözmeye hazırlamanız lazım. Hız yayınlarının denemeleri oluyor. Ay ay bölmüşler onları alıp çözebilirsiniz. Etkili olur. Bu periyotta da en az 150-200 soru bandında kalmanızı öneririm. Çok soru çözmeyin ilk başlarda. Zaten zaman ilerledikçe soru sayınız da artıyor. Bir yerden sonra bıkarsınız. Bu da sizin aleyhinize olur.

Yarıyıl tatilinden sonra denemelere yavaştan başlayın. Eğer okulda deneme oluyorsanız bu sizin lehinize bir şey. Ben okulda da denemelere girdiğim için LGS'de hiç stres yapmadım. Siz de deneme çözün ki alışın. Mart'ın başlarına kadar günde en az 250 soru, haftada 2 deneme çözebilirsiniz. Mart'tan sonra işler artık kızışıyor. Mart'tan sonra da daha çok deneme çözün. testlerinizi bitirmiş olun. Son aya gönül rahatlığıyla girin.

Geldik Mayıs'a. Mayıs ayında yine deneme çözün. Normal test asla çözmenizi önermem. Bir katkısı olmaz. Aynı tempoyla haftada en az 3-4 denemeyle devam edin.
Son hafta çok bir şey yapmayın. Gezin tozun. Sınavdan önce kafanızı boşaltın. Yine soru çözerseniz olur ama benim tavsiyem bir kitapları gözden geçirmeniz. Emin olmadığınız veya kuşkulandığınız yerler varsa onlara bakabilirsiniz.


Önemli: Hiçbir soruyu boş vermeyin. Mantıksız olsa bile doğrusunu bulmaya çalışın. LGS'de de çok mantıklı sormuyorlar. Zor bir soru ile karşılaşınca onu kovalayın. O sorudan kendinize bir şeyler kazandırın mutlaka.

Hep aynı yayınevinin kitaplarını çözmeyin. Daha çok seçenek var. Çok berbat yayınlar dışında; Karekök, Hız, Zeka küpü, Nitelik yayınları güzeldir.

SINAV ANI-MOLA

Arkadaşlar, eğer yeterince soru çözmüşseniz sınadan asla korkmazsınız. Sınav anında da önce en kolayları yapın. Yapamadıklarınız olunca direkt boş bırakın, geçin. Sonra tekrar dönersiniz. Bir soruya tıkalı kalıp diğer yapabileceğiniz soruları yapmamazlık yapmayın. Önce kolaylar. Sonrasında orta seviye. En son zorları çözün. Bir soruya 3 dakikadan fazla zaman ayırmayın bence. Emin olmadığınız soruları da boş bırakın. Ben mesela boş bıraksaydım, matematikte 2 netim daha fazla olacaktı.
Ha bir de şöyle bir şey de var. Normalde dersiniz iyi olur, ama LGS'de batırabilirsiniz. Benim arkadaşıma da aynısı oldu. Denemelerde en az 460 yapan çocuk, LGS'den 410 bile alamadı.

45 dakikalık molaya geldik şimdi. Bu molada mutlaka tuvalet ihtiyacınızı giderin. Eğer tuvalete gitmezseniz, diyelim sınav esnasında geldi. Sizin bütün odağınız kayar. Yapacağınız soruyu yapamazsınız. 2+2=5 dersiniz. Ben bunu yaşadım denemede. Molada asla koşmayın, terlemeyin. Terleseniz bile ter eğer sınava kadar geçmezse yine odak kayar. Eğer izin verirlerse yanınıza atıştırmalık getirip yiyebilirsiniz. Ya da okulda veriyorlarsa onları yiyebilirsiniz. Bizim okulda muz ve elma verdiler. Etkili oluyor. En azından baş ağrısı olmuyor.

Moladan sonra da aynı şeyleri yaparak sınavı bitirdiniz. Şimdi sıra sınav sonrasında.





SINAVDAN SONRA

Sınavdan sonra artık her şey bitiyor. Eski yaşantınıza geri dönüyorsunuz.
Sınav sonuçları açıklandıktan sonra, rehber öğretmeninizle konuşabilirsiniz tercih dönemi hakkında. Tercih döneminde de yüzdelik önemli. Puan'ın çok bir önemi yok. En çok istediğiniz okulu ilk sıralara yazın. 10 tane hakkınız var zaten. Ama öncelik olarak ulaşımı düşünün. Çok uzak bir okula kayıt yaptırmak bence iyi bir şey değil. Diyelim istediğiniz okul gelmedi. Puanınız ve yüzdelik dilim yetiyor ama gelmedi. Bu sefer nakil başvurusunda bulunabilirsiniz. Nakil hakkında çok bir bilgim yok. Ben nakil yaptırmadım. Bakınız. Nakil hakkında. Nakil yaptırdınız. Başarıyla istediğiniz okula yerleştiniz. Bundan sonra artık yapacağınız bir şey yok. Kayıt işlemleri için de okulun WEB sitesini takip edin arada bir. Orada her şey yazar. Örnek. Artık liseli oldunuz.

Benim aklıma bunlar geldi. Yanlışlarım ve eksiklerim muhakkak vardır. Düzeltirseniz sevinirim. İyi forumlar!
 
Ben de lisenin başına bir tavsiye vereyim. 9'um sınava 4 sene var diye boşlamayın, çok ağır çuvallıyorsunuz sonra toparlamak zor oluyor. Ben yaşadım siz yaşamayın.
Kesinlikle en büyük kaybım bu oldu ve toparlayamadım sonra.
 
Benim okulda hazirlik var hazirlikta başlayayım mi 9 da mi başlayayım.

Benim okulumda da hazırlık vardı. Ne hazırlıkta ne 9'da çalışmadım hazırlıkta pek eksisini görmedim ama 9 da notlarım 90'lardan 40'lara düştü. Tavsiyem matematik edebiyatı göz ardı etmeden ingilizce/almanca hangisiyse ona odaklanman.

Fizik kimya biyoloji olmadığı için ingilizceye daha rahat odaklanırsın. 3 düzey atlama ihtimalin bile var. Matematik olarak da hazırlıkta genelde temel matematik anlatılıyor derslerini iyi dinlemen 9.sınıfta seni rahatlatır bu sayede matematiğe çok yüklenmen gerekmez.
 
Son düzenleme:
Hocam konu anlatımı için YouTube kanal önerisi falan yapabilir misiniz? Matemaik ve fenim biraz düşük. Türkçe içinde olabilir. Kitap önerisine de açığım.
 
Hocam konu anlatımı için YouTube kanal önerisi falan yapabilir misiniz? Matemaik ve fenim biraz düşük. Türkçe içinde olabilir. Kitap önerisine de açığım.
Hocam ilk kolay testlerden başlayın. Bizim öğretmenimiz bize liste verdi. Bulursam atarım buraya.

Palme
Koray varol
Sadık Uygun
Muba
Çanta yayınları
Arı yayınları
Bunlar kolay olanlar

Zeka küpü
Paraf
Yanıt
Huz yayınları
Okyanus Classmate
Newton
İsem
Gezegen yayınları
Bunlar orta zorlukta

Nartest
Nitelik süper8
Fenomen
Vipeditor
Okyanus master
Pro-8
Biltest

Bunlar da zor olanlar.

Hocam konu anlatımı için YouTube kanal önerisi falan yapabilir misiniz?
Hocam benim bildiğim çok kanal yok. Tonguç'u bir tek biliyorum.
 
Çanta yayınlarının yaprak testleri güzel diye biliyorum
Hocam ilk kolay testlerden başlayın. Bizim öğretmenimiz bize liste verdi. Bulursam atarım buraya.

Palme
Koray varol
Sadık Uygun
Muba
Çanta yayınları
Arı yayınları
Bunlar kolay olanlar

Zeka küpü
Paraf
Yanıt
Huz yayınları
Okyanus Classmate
Newton
İsem
Gezegen yayınları
Bunlar orta zorlukta

Nartest
Nitelik süper8
Fenomen
Vipeditor
Okyanus master
Pro-8
Biltest

Bunlar da zor olanlar.


Hocam benim bildiğim çok kanal yok. Tonguç'u bir tek biliyorum.
 
Çanta yayınlarının yaprak testleri güzel diye biliyorum
Hocam ben çanta yayınlarının test kitaplarını aldım. Soruları fena değil. Ama kaliteli soru istiyorsan almaman lazım.
 
Aynı durumları yaşadım temelim sağlamdı fakat pandemi döneminde insanlar hep kolay olacağını söylediler, bende ona göre hazırlık yaptım, ama 1 kişi değil komşum, öğretmenim, ailem herkes kolay olacağını söylüyordu, bende ona göre soru çözmeye başladım daha çok kolay soru çözdüm, zor soru çözüyordum fakat az azdı sonrasında sonuç ortada zaten, bir sürü denemelerde Full yapıyordum artık son ayda fakat olmadı, ayrıca her şeyden kısıtladım kendimi bilgisayar yok dışarı çıkmak yok, bir de etrafınızda çok bilmiş birkaç kişi diyecektir ki "iyi bir lise iyi bir üniversite" yok öyle bir şey her iyi liseye giden iyi üniversite kazanamıyor, birçok tanıdık insan var iyi liseye gidip iyi bir üniversite kazanamayan, o yüzden sadece çalışmaya odaklanın, insanlar çok şey diyecektir takmayın, bir sürü kaynaktan soru çözün farklı soru tiplerini görün, bir de konuyu çok sıkı tutun konuyu tam bilmeden soru çözmenin size bir faydası olmayacaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı