LGS'ye günde kaç saat ve nasıl çalışılmalı?

Öncelikle herkese merhaba, LGS'ye günde kaç saat ve nasıl çalışmalıyım derslerim iyi yani ortanın bir tık üstü matematiğim iyi normal orta derece. Mesela kolay problemleri falan yapıyorum karekök bulma falan onları yapıyorum kolay sorularida yapıyorum zor ve yeni nesil sorularda zorlanıyorum. Arkadaşlar diğer dersleri iyi ezber ve çok çalışarak yapıyorum günde 2-4 saat arası çalışıyorum genellikle 2 buçuk 3 saat oluyor inip çıkabiliyor. Bu süre günde kaç paragraf çözmeliyim? Paragrafım iyi bana bunun ne gibi faydaları olur nasıl çalışmam gerekir iyi verim almam ve LGS sınavından iyi ve yüksek bir puan alıp iyi bir okula gitmem için? Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Bu forumda çok kez eğitim konusu açılsa da genellikle inek dediğimiz kişiler olmuyor pek. Ben 480 almıştım 2022'de ve açıkça konuşursam temelim pek yoktu. 7. sınıfta matematik az buçuk çözüyordum fakat zaten 2 yıl boyunca pandemi olduğundan oyun oynayarak geçiriyorduk sürekli günümüzü. LGS'ye çalışırken aslında formül basit. 3 ders asıl olarak belirleyici ders: Matematik, Türkçe ve fen. Diğer 3 ders ise katsayısı çok düşük ve çok kolay soruladan oluşuyor. Matematik hatırladığım kadarıyla en çok puanı veren dersti. Katsayıları eşit yazsa da her puanlama sitesinde matematiğin puanı daha yüksekti. Matematik ayrıca "kabus" algısından ve öğrencilerin zorlandığı bir ders olduğundan inanılmaz belirleyici. Matematiğe 3 kat ağırlık verip TR ve fene 2 ağırlık vermeniz lazım. Günde ben açıkçası 2-4 saat çalışıyordum ve 150-200 soru çözüyordum. Ayrıca şunu belirteyim benim sınıfımda 20 kişi varsa 15 kişi sınavdan habersizdi. Çoğu yatıp yatıp son ay çalışıp 300-350 falan aldı. Bana da senin kadar çalısşam 500 alırdım deyip geçiştirdi :D. O yüzden rahat olun. Rakipleriniz çok fazla değil.

Zaten hergün konu tekrarı yapıyorum konu anlatım izleyince daha iyi hakim oluyorum sonra test fln ödev hergun çalışıyorum böyle sizce ders programı oluşturmaya gerek varmı ben oluşturmadim her gün kafama koyduğum gibi yapıyorum oluşturmak gerekse nasıl oluşturmaliyim

Elimdeki Kaynaklar Süper 2 li örnek akademi inkılap fen matematik türkce birde soru bankasi olarak ankara yayıncılık güçlendiren var ondada türkçe matematik fen inkılap paragraf 32 haftalık güçlendiren matematik deneme var elimde

bu sene okullarda deneme yok girmedim bu sene
LGS için kaynak konusunda yardımcı olamayacağım :( Eğer başarınız düşmüyorsa böyle devam edebilirsiniz ama program yapmak daha planlı olmanızı sağlar. Haftalık program yapabilirsiniz. Mesela şu gün şu dersleri sonraki gün bu dersleri yapacağım gibi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı