LGS'ye hazırlanırken günde kaç soru çözülmeli?

Kai4ra

Decapat
Başlangıç için 30 düşünüyorum. Tabii gittikçe artacak. Bu uygun mudur? Ve bir sorum daha olacak. Mesela ben günde 100 soru çözüyorum diyelim. Bir soru bankası kitabında bir konuda 100 soru olur mu? Yoksa 2-3 kitap mı gerekir bana aynı anda?

1 konuda 100 soru olacağını pek sanmıyorum, nadir bir olasılık. 2-3 kitap daha lazım olur, kolay-orta-zor diye alabilirsiniz kitapları.

Ha bu arada sosyal içinse, 1-2 kitap yeter 3 fazla olur.

Başlangıç için 30 düşünüyorum. Tabii gittikçe artacak. Bu uygun mudur? Ve bir sorum daha olacak. Mesela ben günde 100 soru çözüyorum diyelim. Bir soru bankası kitabında bir konuda 100 soru olur mu? Yoksa 2-3 kitap mı gerekir bana aynı anda?
Hocam 2 yıl önce LGS'ye girmiş biri olarak plan yapmayın çünkü asla yerine getiremessiniz.O heyecanla derse oturur biraz mola veriyim diyip salarsınız.Size önerim kafanız esdikçe çözmeniz, plan adamı bozar.

Hocam ben günlük her derse dağıtarak toplamda 80-100 soru çözüyordum yeterli oluyordu haftada 1 günümüde boş geçiriyordum dinlenme günü olarak o gün tekrar vs. yapıyordum sadece. Bir de size önerim deneme çözün ayda 2 kere filan çok faydalı oluyor. İsterseniz 3'te çözebilirsiniz sizin tercihiniz.

Hergün için aynı sayıyı belirlemek saçma. Çözdüğün sorunun zorluğuna göre de değişir yapman gereken tek plan şu saatten şu saate kadar odağını bozmadan çalışman.

LGS için en iyi çalışma yöntemi az az da olsa kendinizi kandirmadan gerçekten masa oturup ders çalışma alışkanlığı edinmeniz. Günlük tekrarinizi yapin notlar çıkartın istediğiniz gibi çalışın ama sakın ama sakın kendinizi bunaltıcı seviyeye getirmeyin. Kitap konusuna gelecek olursam sosyal bilimlere kitap bile gerek yok bence ben kendin dönemimde bir kitabın yarısını bitirmiştim sınavda sosyal kısmından sıfır yanlışım vardı.
Matematik için ise kolaydan zora soru bankalarını bitirdikten sonra denemelere geçmeniz faydanıza olacaktır. Bu sınavı sınava yakın bol bol deneme çözen yanlışlarının üzerine gidenler kazanıyor haberiniz olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı