LGS'ye nasıl çalışılmalı?

Kessinlikle, matematikten 7.sınıfta nefret ediyordum fakat şu an 9.sınıfım ve en büyük aşkım matematik, her şey 8.sınıftaki matematik hocam sayesinde.

Bende 7 de matematikden nefret ediyordum 6 DS çok seviyordum bu seneyi bilmem hocalarda çok etkiliyor aslında.

Merhaba, 2025'te LGS'ye maalesef ki ben de gireceğim ki sınav senem geldiği için ailem şimdiden baskı yapmaya başladı ve bende de o panik başladı, benden 460 puan ile alan liseye girmemi bekliyorlar, benim için ne kadar zor da olsa normalde 7. sınıfta denemelere önem vermezdim, hiç çalışmazdım, 360 civarında alıyordum, sizce bu sene nasıl çalışmam mantıklı? Dershane gerekli mi vs. siz sınav senenizde ne yaptınız, yardımcı olabilecek hocalarım var mıdır?

Aynı sorun bende de var dershaneye gidip de çevre yaparsanız dersleri unutuyorsun vallahi.

Hocam seneler önce LGS'ye girmiş ve 461 puan yapmış biri olarak söylüyorum, aşırı fazla çalışmanın manası yok. Keşke daha az çalışıp o yaşlarımın tadını daha çok çıkarsaydım diyorum. Tabii hedefe görede değişir. İyi bir liseyi iyi kullanırsan yine iyi bir üniversite için şansını arttırmış olursun. Nasıl çalışacağına gelirsekte paragraf çözüp kendini yeni nesil sorulara alıştırmaya çalış. Dershaneye ben gitmiştim iyi bir hoca denk gelirse aşırı büyük farklar yaratabiliyorlar. Ben 8. sınıf dershane hocamla geçen mangala gittim. Şans işi biraz da.

Hocam yeni nesil soru tabii ki çözerim tavsiyeniz için sağ olun arkadaşım gidiyor o dershaneye hocslar çok kafa dedi ama kendim gitmediğim için bilemem.

Kardeşim her şeyden önce şunu unutma, kendim bu sene LGS'ye girdim, dönem başı fende - net yaparken LGS fende fulledim ve en komik tarafı sadece dersleri dinlememdi sana bir şey diyenlere aldırış etmene gerek yok, ben pek soru çözmezdim, bol bol deneme çözmelisin, konu anlatımları önemlidir, ama en önemlisi stres yaparsan biter, asla unutma, mentalini sağlam tut. Ha bir de o sınav asla denemelerdeki kadar zor çıkmayacak.

Hocam normalde çok stresliyimdir ama stresimi atmaya çalışacağım bol bol deneme çözeceğim ve umarım sizin gibi güzel netlerle döncem.

Son 3 hafta çalıştık rezalet puanla eve döndük OBP ile girdik ama sınav puanınla da girsen çok bir şey değişmez yani panik yapmaya gerek yok kaybedersen ciddiyim bir şey olmuyor. Üniversite sınavı için hazırlık yapmış olursun kendine o yüzden çalışma demem ama çalışmana rağmen yapamazsan boşa üzülme gerek yok.

Bende o hataya düşmem umarım güzel netle dönerim ama olmazsada aynı sizin dediğiniz gibi üniversite sınavına hazırlık olur.

Dershane pek gerekli değil sadece denemeleri işe yarar. Ben geçen sene 484 puan almıştım. Ama aşırı fazla çalıştım denmez, sadece son aylar fazla deneme çözdüm. Soru tipi öğrenmeye çalış şu aralar bence.

Hocam güzel puan almışsınız yine ellerinize sağlık yine de ben tedbiri elden bırakmam çok sıkmam ama yine normale göre fazla çalışırım.

Vallahi bu süreçte dershane falan yalan hocam. Buradaki en önemli olay sizin okuma isteğiniz. 2 sene önce bende LGS'ye girdim. Eğer gerçekten güzel bir liseye gitmek istiyorsanız gerçek anlamda çalışmanız lazım bir tık. Eğer zaten çalışmak istemezseniz 100 bin TL'lik dershanenin bile size yararı olmaz. Eğer ben çalışacağım arkadaşım derseniz dershanenin faydası olur tabikii. Ama sizin çalışma verimliliğinize göre dershaneye giderek alacağınız puanı gitmedende alabilirsiniz.

Bilemiyorum hocam bende biraz dikkat dağınıklığı var özellikle okulda derse hiç odaklanamıyorum neredeyse evde daha iyi odaklanıyorum ama dershaneyi denerim büyük bir ihtimalle.

Kendini kendinden daha iyi bilemeyiz, dershane gerekli mi;
Okullarda anlatılanı anlıyor musun? Evde çalışabiliyor musun? Evde verim alabiliyor musun?
Bu sorulara göre karar ver. Panik yapma, düzenli çalış ne kadar çalıştığın önemli değil.

Okulda bazı hocalarda sağ olsun pek anlamıyorum evde okula göre daha iyi verim alaniliyorum bence hocam.

YouTube'dan düzenli konu anlatımı ve tekrarı. Erkenden deneme çözmeye başla hem genel deneme hem de branş denemeleri. Dershaneye çok da gerek yok.

Dershaneyi dene diyor ailem yapamazsan çıkarsın diyorlar büyük bir ihtimalle denerim dediğiniz gibi de youtubedende çalışıp deneme çözerim hocam tavsiyeniz için sağ olun.

Aynı sorun bende de var dershaneye gidip de çevre yaparsanız dersleri unutuyorsun vallahi.

Umarım öyle olur hocam sağ olun.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı