LGS'ye nasıl çalışılmalı?

Merhaba hepinize, 7.sınıfım ilk sınavlar bitti ve ortalamam şu anda 87 ve hiç ders çalışasım gelmiyor. Sınavdan sınava ders başına oturuyorum, sürekli bilgisayar oynamak istiyorum. Bu alışkanlığımı nasıl yenebilirim? Ve LGS'ye nasıl çalışmalıyım?

Dersi derste dinle evdede tekrarını yap iyi puan alırsın fazla kasmaya gerek yok.

Merhaba hepinize, 7.sınıfım ilk sınavlar bitti ve ortalamam şu anda 87 ve hiç ders çalışasım gelmiyor. Sınavdan sınava ders başına oturuyorum, sürekli bilgisayar oynamak istiyorum. Bu alışkanlığımı nasıl yenebilirim? Ve LGS'ye nasıl çalışmalıyım?
Herkesten ayrı olarak bir şey belirteceğim.
LGS'den 450 üzeri almazsan seve seve OBP ile bir liseye giriyorsun yani liseye girmeyi sadece LGS olarak düşünme OBP de önemli.

Kardeşim sana LGS 2024'te 1 yanlış yapmış birisi olarak rehberlik edeyim diğerlerine pek kulak asma.

Öncelikle bilgisayarı şimdi bırakman lazım telefonu da aynı şekilde çünkü 7.sınıf gerçekten önemli.

Çalışmaya başlamalısın günlük konu tekrarlarını ve soru çözümünü aksatmamalısın günde şimdilik ana derslerden 30'ar soru ara derslerden 20'şer soru yeterli olacaktır.

Bu çalışmanın sonucunu ilk denemede alamazsın ikincisinde de alamazsın uzun vadede alırsın bu emeklerinin sonucunu.

Netlerin ortalamanın altı bu arada (ana dersler için konuşuyorum)

Bilgisayarı bırakmazsan olmaz tamamen bırakman lazım günde bir saat bile bakmamalısın telefon da aynı şekilde telefondaki geçireceğin boş beleş saatlerin geleceğine bir faydası olmayacak.

Ailenle konuş ve adamakıllı bir etüte git apartmanaltı 2 3 sınıflı dershanelerle olmaz bu iş.

7. sınıf için absürt bir soru sayısı, 7. sınıfta gayet iyi bir sosyal hayatım vardı, ve 8'de Ankara Prof Dr. Aziz Sancar fen lisesi (490) kazandım. Robot değiliz biz hocam, insanız, sosyal varlıklarız.

7. Sınıfta sadece sınavlara çalışsan yeter yaz tatilinde hazirandan itibaren çalışmaya başla bence. Geçen sene ben öyle yaptım. Bilgisayar ve telefonu aşırı kısıtlamana gerek yok çok abartmadığın sürece.

Hocam Galatasaray lisesi gibi hedefleriniz yoksa LGS'ye 8 sınıfta son 3 ay çalışsanız rahat 400 alırsınız bu kadar kasmayın geçen sene ben girdim hiç çalışmadan 280 ile çıktım öyle diyeyim yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı