LGS'ye nasıl çalışılmalı?

uzaylı pc

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu sene LGS'ye gireceğim. Sizce günlük ne kada soru çözülmeli? Bilgisayarı bırakmalı mıyım (telefonum yok)? Hedefimdeki lise bu sene 418 ile kapattı. Benim denemelerim çok inişli çıkışlı. En yüksek denemem 430, en düşük denemem 290. Ortalama 330 340 falan. Önerilerinizi beliyorum.

Arkadaşlar bu sene LGS'ye gireceğim. Sizce günlük ne kada soru çözülmeli? Bilgisayarı bırakmalı mıyım (telefonum yok)? Hedefimdeki lise bu sene 418 ile kapattı. Benim denemelerim çok inişli çıkışlı. En yüksek denemem 430, en düşük denemem 290. Ortalama 330 340 falan. Önerilerinizi beliyorum.
Bırakma. Azalt ama bırakma yani çok sıkıcı geçer sene.

Şu anki deneme sonuçlarına aldınma. Ben de sene başında 350 yapıyordum. LGS'de 475 ile %0.75 yaptım. Hocalarını dinle. Ödevlerini yap. Paragraf çöz. Yeterli olur. Ben 5'de derse başlar 9'da bırakırdım. Uykum olursa 8'de bırakıp okulda öğle aramızda (1 saat 15 dakika oluduğundan) paragrafı çözerdim. Günlük 20 paragraf da yeterli.

Çerez niyetine paragraf çöz bol bol boş vakitlerinde paragraf çöz. Birsürü paragraf kitabı bitirdim markalı markasız üst sınıf alt sınıf ne geldiyse çözdüm önüme hala ekmeğini yiyorum. Bazı arkadaşlarım uzun soru veya mantık sorusu görünce kaçıyor ama ben zevkle çözüyorum o soruları. Ayrıca inan diğer derslerdede etkisi oluyor bana göre herşeyin temeli paragraf çözmek.

Matematikle aram rezalet haberin olsun.

Arkadaşlar bu sene LGS'ye gireceğim. Sizce günlük ne kada soru çözülmeli? Bilgisayarı bırakmalı mıyım (telefonum yok)? Hedefimdeki lise bu sene 418 ile kapattı. Benim denemelerim çok inişli çıkışlı. En yüksek denemem 430, en düşük denemem 290. ortalama 330 340 falan. Önerilerinizi beliyorum.

LGS kasılacak bir sınav değil sadece günü gününe çalış o günü tekrar et. Eksik olduğun konulara yoğunlaş ve bolca deneme çöz. Günlük paragrafı ihmal etme.

Önce Saatlerce deli gibi çalışmana gerek öncelikle okuldan gelince konuyu sonuna kadar kavra ve ders videoları ile tekrarla sonra tekrarlar ile ilgili 30-50 soru çözmen yeterli ders başı gece yatmadan 1 saat önce biraz pc'de takıl telefonla takıl yatmadan önce 10-20 sayfa kitap oku yeterli son aylarda çok deneme çöz

Arkadaşlar bu sene LGS'ye gireceğim. Sizce günlük ne kada soru çözülmeli? Bilgisayarı bırakmalı mıyım (telefonum yok)? Hedefimdeki lise bu sene 418 ile kapattı. Benim denemelerim çok inişli çıkışlı. En yüksek denemem 430, en düşük denemem 290. ortalama 330 340 falan. Önerilerinizi beliyorum.

Günlük soru limiti kadar dünyanın en saçma bir şeyi yok. Önemli olan çalışma saatin. Günde çözdüğün 30-40 zor soru seni çok geliştirebilir. Aynı zamanda günde çözdüğün 500 kolay soru hiçbir işine yaramayabilir. Önemli olan her zaman yanlışlarını fark etmen. Çok söyleniyor biliyorum ama yanlışlarını görmen lazım hafife alıp geçmeyin.

Bilgisayarı da bırakma. Sadece ders çalışırsan Max 2 aya kafayı yersin. Arada internette gezin kafa dağıt. Kendine disiplin oturt. İradeli bir varlığız kendimize çekidüzen verirsek çok şey başarabiliriz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı