LGS'ye şimdi çalışırsak kaç puan alırız?

Her gün sıkı bir şekilde çalışırsa kurtarır konularïn hepsini tek tek açıp öğrenmesi gerekiyor yane anlıyacağınız işi zor ama MEB'in umurunda mı hayır.

Kardeşinize bağlı belki 500 belki 300 ama günde en az 9,9.5 saat çalışması lazım iyi bir yer kazanması için.

Emin ol konu tekrarı yapmadan günlük 1000 soru çözmek faydasız. Bir arkadaşım son 5 ayda sadece konu tekrarı yaptı günlük 100 soru çözüp, testlerindeki çıkan yanlışlardan hangi konuda eksik olduğunu vs gördü, ona göre çalıştı. 485 aldı.

Emin ol konu tekrarı yapmadan günlük 1000 soru çözmek faydasız. Bir arkadaşım son 5 ayda sadece konu tekrarı yaptı günlük 100 soru çözüp, testlerindeki çıkan yanlışlardan hangi konuda eksik olduğunu vs gördü, ona göre çalıştı. 485 aldı.

Ben 9,9.5 saat çalışması gerekir derken bunları da dahil ettim ama aynen arkadaşın böyle çalışması lazım.

10 yılda yapılacak bir işi 5 ayda bitirmeyi deneyin, muhtemelen başaramayacaksınız ama 10 yılda bitirmeyi kabul eden birinden çok daha fazla yol katedeceğiniz kesin.

Ünlü birinin sözüydü unuttum kim olduğunu

Türkçeye ayrı bir özen göstersin zaten dil bilgisi konuları sorulmayacak Türkçe yerine paragraf çözsün kitap okusun.

Hatırlamıyorsam 2020 LGS'de yalnızca 2 dil bilgisi çıktı. 17 paragraf, 1 noktalama vardı. Paragrafı çok çözmek gereksiz. Biraz anlama mantığı olan yapar. Kitap okumak yeterli. Ama atıyorum 1000 sayfalık değil de, bir arkadaşınla ortak kitap belirlersin 100 sayfalık kitap okursunuz, birbirinize anlatırsınız ne anladığınızı. Bu sayede anlama kapasiteniz gelişir.

10 yılda yapılacak bir işi 5 ayda bitirmeyi deneyin, muhtemelen başaramayacaksınız ama 10 yılda bitirmeyi kabul eden birinden çok daha fazla yol katedeceğiniz kesin.

Ünlü birinin sözüydü unuttum kim olduğunu.

Hayır her gün konu öküz gibi konu tekrarı yapıp test çözerse başarır ama tabii kolaymı değil.

500 puan. Duruma göre değişir. 1,5 ay içinde konuları bitirsin kalan 1,5 ay içinde ise hem konu hem de deneme sınavı.

Hocam birbirimizi kandırmıyalım,7.sınıftan başlayıp 8.sınıfa kadar cidden adam akıllı ders çalışıp, konu tekrarı yaptı. Denemelerdede iyi yaptı. Son 6 ay günlük 300 soru çözüp, konu tekrarı yaptı, özel ders aldı 1 ay. Ona rağmen 493 aldı. Son 3 ayda çalışıp 500 puan almak için dahi olmak lazım. Hatta yanlış hatırlamıyorsam çocuk 7.sınıfta dershanede 8.sınıf konularını bitirmişti. Özel derste vs.

Hocam birbirimizi kandırmıyalım,7.sınıftan başlayıp 8.sınıfa kadar cidden adam akıllı ders çalışıp, konu tekrarı yaptı. Denemelerdede iyi yaptı. Son 6 ay günlük 300 soru çözüp, konu tekrarı yaptı, özel ders aldı 1 ay. Ona rağmen 493 aldı. Son 3 ayda çalışıp 500 puan almak için dahi olmak lazım. Hatta yanlış hatırlamıyorsam çocuk 7.sınıfta dershanede 8.sınıf konularını bitirmişti. Özel derste vs.

İroniyi anlamadın galiba? Arkadaşın verdiği tek bilgi kardeşinin LGS'ye gireceği. Dahi olup olmamasını bilmek bana düşmüyor. Yeterince çalışırsa ve stres yönetimi iyi ise rahatça 500 alabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı