LGS'ye son 6 ay

Matematiğe yoğunlaş diğer dersler çok kolay.
Hiç belli olmaz matematik felan diyosunuzda her sene farklı dersten zor soruyolar geçen sene kolay olucak yaparsiniz diye poh pohluyolardi hocalar matematik zordu Türkçe fen basit değildi 2020 fen aşırı basit Türkçe kısa olduguna bakmayın daha çok çeldiriyor sizi yani sadece matematikle olmaz bu iş örnek veriyorum matematik 50 Türkçe 50 fen. 50 çöz diğer derslerede önem ver
 
LGS 3 katmandan oluşuyor. Çoğunluğu orta seviye olmak üzere kokay ve zor sorular çıkıyor. Ama nedense Türk öğrencilere bu matematikteki kolay sorular orta, orta sorular zor, zorlar imkansız geliyor. Düzgün çalışan yapıyor, çalışıp da yapamamak diye bir şey yok. Sınavdan sonra pişman olmamak için çalışın.
 
3 ay kala çalıştım sadece 2 hafta yoğum şekilde çalışıp 277 aldım düzenli çalışarak iyi puan alabilirsiniz.
277 iyi mi
Selamlar sevgili Technopat üyeleri, LGS'ye yaklaşık 6 ay gibi bir süre kaldı ve bende çalışmaya karar verdim, tek sorun 3 ayı çöpe atmış olmam. Gerçekten çok heyecanlanıyorum. Öyle ki geceleri uyuyamıyorum bile çok az sürem kalmış gibi düşünüyorum, 450 puan hedefliyorum sizce başarabilir miyim?

Matematik temeli olmayan birisiyim halen böyle LGS zamanında hem dershaneye gittim hem de matematikden özel ders aldım bir süre matematiği yavaş yavaş kavramaya çalıştım fakat okuldaki mutsuzluğum sürekli aile baskısı ve okul dershane özel dersi aynı gün içerisinde kurtarmaya çalışmamanın vermiş olduğu yorgunluk ile bitik haldeydim ve ders çalışma isteğim gram yoktu. LGS'ye son 1 ay kala karantina döneminde iken ilk kez çalışmanın hakkını verdim okulda ve dershanede öğrendiğim bilgiler ve sıkı çalışmama sayesinde sınavdan 340 aldım yine hiç iyi değil fakat şunu da belirtmek isterim ben her şeye rağmen matematik yapmaktan çekindim sallasam belki hepsi tutardı ama cesaret edemedim bildiğim soruyu dahi yapamadım matematik netim 0 hiç soru çözemediğim için fen bilimleri netim ise 17 olmuştu.
6 ay çok uzun bir süre çalışmanın hakkını ver benim gibi kendini günün temposuna kaptırıp yorgun bırakma kendini arada sosyal medyada gezin oyununu oyna arkadaşlarınla gez ama dersi asla ihmal etme ve önüne başka bir plan koyma şimdiden başarılar kardeşim umarım her şey istediğin gibi olur.
 
Son düzenleme:
kanka 81.823 sıralama yapan biri olarak söylüyorum matematiğim çok kötü geçti ve en büyük hatam logaritma limit türev integral vs. spesifik konuların üzerine çok düştüm ve sınavda hepsi orijinal soru değildi. Ne yazık ki bu sorunu soru bankası çözerek anlayamazsın. Yani demek istediğim soru çözerek değil de üstteki reisin dediği gibi "Dersi yeterince dinlemen ve eve gelince konu tekrar etmen yeterli.". sana tavsiyem kısa şekilde konuları geçen ve hemen ardına testleri çözdüren yayınlar.(345 yayınları mesela. şu an tam hatırlamıyorum kusura bakma). eğer konuları temel seviyede biliyorsan bu tür soru bankalarını çözmen sana hiç ağır gelmez ve derse başlamak için çok iyi olur. ve en önemlisi de dersleri sevmeye bak.
yapacak bişe yok şu 6 ay boyunca zamanının değerli bir kısmını bunlara ayırasın ki ilerdeki hayatında rahat yaşa. unutma ne kadar çalışırsan çalış buna değer. son iki hafta oturup kimya kastım ve 3-4 olan netimi 9.25 yaptım. boş ve değmeyecek şeylerle, insanların laflarıyla kafanı yorma.
netlerim;
tr 27.75 tytmat 10.25 sos 13.25 fen 15.5
aytmat 13.5 aytfiz 11.5 aytkim 9.25 aytbio 10.5
ortalama 81.06
 

Geri
Yukarı