LGS'yi çok kafaya takan birisi ne yapmalı?

Daha fazla  
Merhaba, bu sene LGS'ye gireceğim ve LGS'yi çok takıyorum. Günlük genelde az soru çözüp, konu anlatımı dinleyip soru çözümü izliyorum. Genelde türkçeden günde 20 soru çözüyorum ve diğer derslerden de biraz soru çözüp konu anlatımı dinliyorum. Yeni nesil soruları yapamıyorum. Türkçeden de cümlenin ögeleri ve fiilde çatı konularından bazen yanlış yapıyorum. Bu zamana kadar çok paragraf çözmedim. Fenim full, matematikten ise kalem oynatamıyorum veya LGS 2025'te, LGS 2024 gibi sormazlar diye düşünüyorum. Çünkü LGS 2022'yi çözmeye çalışıyorum olmuyor. LGS 2024'ten ise çoğu soruyu yapabiliyorum. 2022-2023'teki LGS sorularının matematik soruları da kafamı karıştırıyor. Konu tekrarları yapmama rağmen ya konuları unutursam diye korku da geliyor. Sizce ne yapmalı?

Son düzenleme:
Öncelikle sana ''LGS'yi takma'' gibi boş bi tavsiye vermeyeceğim çünkü LGS bence YKS'yle eşit önemde bir sınav. Sonuçta 4 yıl hayatının en güzel dönemlerini okuyacağın arkadaşlarını belirliyor ve bu insanlar donanımsız kalitesiz insanlar olmamalı. Yeni nesil sorulara gelecek olursak bu iş zekâ meselesi. Cidden normalde YKS çalışılarak hallolan bir sınavken LGS çoğunlukla zekâ istiyor çünkü o yaşta bir öğrencinin kolum kadar paragrafı okuyup anlaması zekâsız olacak iş değil. Verebileceğim pek tavsiye yok ben bir eğitim koçu falan değilim. Ama taktiklerini öğrenirsen her şeyin bir kısa yolu vardır. Başarılar

Merhaba, bu sene LGS'ye gireceğim ve LGS'yi çok takıyorum. Günlük genelde az soru çözüp, konu anlatımı dinleyip soru çözümü izliyorum. Genelde türkçeden günde 20 soru çözüyorum ve diğer derslerden de biraz soru çözüp konu anlatımı dinliyorum. Yeni nesil soruları yapamıyorum. Türkçeden de cümlenin ögeleri ve fiilde çatı konularından bazen yanlış yapıyorum. Bu zamana kadar çok paragraf çözmedim. Fenim full, matematikten ise kalem oynatamıyorum veya LGS 2025'te, LGS 2024 gibi sormazlar diye düşünüyorum. Çünkü LGS 2022'yi çözmeye çalışıyorum olmuyor. LGS 2024'ten ise çoğu soruyu yapabiliyorum. 2022-2023'teki LGS sorularının matematik soruları da kafamı karıştırıyor. Sizce ne yapmalı?

2020 de günde yarım saat çalışarak 470 çıkarmıştım bir de o zaman ki sınav çok zordu abartma boş bir sınav

Kademeli git LGS 2022 çözememen normal LGS ye çok var daha bir konudan çözemiyorsan daha kolay sorulara yönel çözdükçe zorlaştır sihirli bir taktiği yok ancak çok da kasılmayacak bir sınav 450-480 arası liselerin çoğu benzer.

Merhaba, bu sene LGS'ye gireceğim ve LGS'yi çok takıyorum. Günlük genelde az soru çözüp, konu anlatımı dinleyip soru çözümü izliyorum. Genelde türkçeden günde 20 soru çözüyorum ve diğer derslerden de biraz soru çözüp konu anlatımı dinliyorum. Yeni nesil soruları yapamıyorum. Türkçeden de cümlenin ögeleri ve fiilde çatı konularından bazen yanlış yapıyorum. Bu zamana kadar çok paragraf çözmedim. Fenim full, matematikten ise kalem oynatamıyorum veya LGS 2025'te, LGS 2024 gibi sormazlar diye düşünüyorum. Çünkü LGS 2022'yi çözmeye çalışıyorum olmuyor. LGS 2024'ten ise çoğu soruyu yapabiliyorum. 2022-2023'teki LGS sorularının matematik soruları da kafamı karıştırıyor. Sizce ne yapmalı?

Hocam buradan anlatmak çok işe yaramaz.

Fakat anlatmak gerekirse.

2024 LGS öğrencisiydim. Şehrimdeki en iyi 2. Anadolu lisesini kazanan birisi olarak söylüyorum:

Öncelikle 7.sınıftan şu dersleri tekrar et.
Türkçe.
Matematik.
İngilizce.

Sadece
bu 3 dersin temeli 7.sınıfta atılıyor.

Çalışma şeklin şöyle olmalı:

Türkçe: konu eksiklerin varsa hemen hallet ve her konudan günde 10 soru çöz. Paragraf ayrı bir şey. Günde 20 paragrafla başla son 6 ay kala sabit 40 paragraf çöz. Bunda kitap fark etmez. Hafta sonu cumartesi gününü kendine ayır.

matematik: Herkes çözebildiğin kadar soru çöz diyor fakat alakası yok. Her soru tarzından günde 5 soru çöz yeter. 3 kitap gerekli.
1-temel düzey ve kolay yeni nesil sorular içeren test kitabı. Her konudan günde 10 soru.
önerim: Bons yayınları'nın gümüş matematik kitabı.

2-sadece kolay-orta yeni nesil soru içeren test kitabı. Her konudan günde 20 soru.
önerim: bons yayınları altın matematik Kitabı/Koray varol kılavuz.

3- burada zor test kitabı veya matematik branş denemesi kitabı almalısın. Bence branş denemesi al çünkü zor test kitabındaki zorluktaki sorular artık LGS'de karşına çıkmayacak. Her 2 haftada 1 deneme yap kendine.
önerim: nartest 12'li deneme. Burada 2 tane kitap var. Nartest logosu kırmızı olanı al. Mavi olanda gereksiz çok zor sorular var.

fen bilimleri: 5. ünite hariç hepsinde sınırlı tarzda soru sayısı var. Her konudan günde 5-7 soru çöz. 5. üniteden 10-12 soru çöz.
önerim: bons yayınları (her kitabı çok iyi) fen bilimleri Altın/Koray varol kılavuz.
Bunda koray varol daha iyi.

ara dersler: bunlar tamamen ezber işi. Konuyu iyi öğren günde her konudan 5 soru yeter. Kitap fark etmez. Başarılar dilerim!

Son düzenleyen: Moderatör:
Paragrafsız yeni nesilleri çözemezsin. Düşük sorularla başla 20 gibi. Ayrıca çok stres yapma, başarı direkt düşüyor. Bir de nasıl öğrendiğini bil. Mesela bazıları derste işlerken anlar, bazıları test çözerek anlar, bazıları ise defterle.

Merhaba, bu sene LGS'ye gireceğim ve LGS'yi çok takıyorum. Günlük genelde az soru çözüp, konu anlatımı dinleyip soru çözümü izliyorum. Genelde türkçeden günde 20 soru çözüyorum ve diğer derslerden de biraz soru çözüp konu anlatımı dinliyorum. Yeni nesil soruları yapamıyorum. Türkçeden de cümlenin ögeleri ve fiilde çatı konularından bazen yanlış yapıyorum. Bu zamana kadar çok paragraf çözmedim. Fenim full, matematikten ise kalem oynatamıyorum veya LGS 2025'te, LGS 2024 gibi sormazlar diye düşünüyorum. Çünkü LGS 2022'yi çözmeye çalışıyorum olmuyor. LGS 2024'ten ise çoğu soruyu yapabiliyorum. 2022-2023'teki LGS sorularının matematik soruları da kafamı karıştırıyor. Konu tekrarları yapmama rağmen ya konuları unutursam diye korku da geliyor. Sizce ne yapmalı?

LGS o kadar zor değil ilk başta rahat ol. Rehber hocanın da yardımıyla kendine bir ders programı oluştur ona göre ilerle. Yeni nesil soruların en kötü yanı bilginin yanında yorumda istiyor. Yani soru direkt olarak verilmiyor da soruyu okuduğun metinden çıkarman gerekiyor. O yüzden bol bol soru çözmen gerekiyor soru tiplerini görmek için.

Selamlar. LGS 2024'te 2 yüzdeliği olan bir öğrenci olarak söylüyorum ki. İlk olarak bu zamanlarda ders çalışmayı düzene oturtman gerektiğini biliyorsun. Öncelikle ben günde 150 soru çözerdim. Şimdi olası problemlere bir bakalım.

-LGS sınavına nasıl çalışılmalı?
+
LGS sınavına konuları anlayarak düzenli soru çözerek ve en önemlisi yanlış yaptığın soruları anlayarak gitmelisin çünkü doğru hep doğru kalır yanlış ise zamanında geri döner.

-yanlış sorularımı nasıl anlayabilirim?
+
yanlış soruları ilk önce video çözümünü izlersin anlamazsan öğretmenlerine sorarsın. Öğretmenlerin seve seve yardım eder sendeki çalışma ışığını gördükçe.

-LGS için çok korkuyorum ne yapmam gerek?
+
fazla stres seni başarıdan uzaklaştırır tabii ki de stres olacak ama sen bunu yönetmeyi bileceksin. Ek olarak bu stres şu sebepten de olabilir günü güzel geçirmemek çünkü sen günü güzel geçirmezsen yatağına yattığın zaman ben neden bugün elimden geleni yapmadım? sorusu seni strese sokar bu sebeple günü dolu dolu ve planlı geçir.

-planlı nasıl davranabilirim?
+
ben plan için notion uygulamasını kullanıyordum burada pek anlatamam ama kısaca notion kendin yaptığın dijital bir planlayıcı. Ama benim önerim notion kullanmak yerine daha az uğraş gerektiren xtiles kullanman çünkü notionda şablon yapana kadar 1 gününü heba edersin. Xtiles bayağı yeterli senin için.

-yeni nesil matematiği nasıl hallederim?
+Bunun
için koz yöntemini kullan kolay orta ve zor.
1. kolay kaynaktan konuyu anla.
2. orta kaynakla konuyu pekiştir.
3. zor kaynakla yeni nesili hallet.

Bir sorun olursa etiketleyebilirsin.

Eski senelerin LGS'lerini çıkartıp süre tutup çözebilirsin. Matematik, fen ve paragraf soru bankası al. Türkçede dil bilgisi ve noktalama çalış. Şu kadar soru çözeceğim değil de şu kadar saat çalışacağım diye hedef koy. Yapamadığın soruları atlama, video çözümünü izle yine anlamazsan hocaya sor. Din ve inkılaba çalışma. Hâlâ öyle mi bilmiyorum ama okuduğunu anlama soruları hepsi.
Yeni nesil sorularda olay olabildiğince çok soru tipi görmek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı