Lian Li galahad 360 CPU ışığı yanıyor ve ekran gelmiyor

erenuney16

Hectopat
Arkadaşlar, Lian Li galahad 360 aldım montajını yaptım. Fanlar LED'ler tamam fakat anakartta CPU ışığı yanıyor ve ekran gelmiyor, cevaplarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• 16860596347858314380578521911655.jpg
    16860596347858314380578521911655.jpg
    115,6 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Arkadaşlar, Lian Li galahad 360 aldım montajını yaptım. Fanlar LED'ler tamam fakat anakartta CPU ışığı yanıyor ve ekran gelmiyor, cevaplarınızı bekliyorum.

Hocam önce BIOS pili ile BIOS resetleme işlemi yapın. Sonra tekrar deneyin. Olmazsa soğutucu vidalarını biraz gevşetin. Vidaları aşırı sıkınca da CPU sorun yaşayabiliyor.

Hocam önce BIOS pili ile BIOS resetleme işlemi yapın. Sonra tekrar deneyin. Olmazsa soğutucu vidalarını biraz gevşetin. Vidaları aşırı sıkınca da CPU sorun yaşayabiliyor.

Hocam aklınıza gelebilecek her şeyi yaptım. Sorun şu ki bilgisayar zaten açılmıyor halde sadece fanlar döndüğünde bile islemci cayır cayır yaniyordu üstünde pompa varken. Aynı şekil pompanin bakır soğutucusu da öyle. Ürünün hatalı olma ihtimali var yarın garantiye göndereceğim. İkinci olarak sistemi eski haline stok sogutuculu haline çevirdim aynı hatayı yine alıyorum. Anakart bile yanmış olabilir. Ne yapacağım bilmiyorum yorumun var mı?

Hocam aklınıza gelebilecek her şeyi yaptım. Sorun şu ki bilgisayar zaten açılmıyor halde sadece fanlar döndüğünde bile islemci cayır cayır yaniyordu üstünde pompa varken. Aynı şekil pompanin bakır soğutucusu da öyle. Ürünün hatalı olma ihtimali var yarın garantiye göndereceğim. İkinci olarak sistemi eski haline stok sogutuculu haline çevirdim aynı hatayı yine alıyorum. Anakart bile yanmış olabilir. Ne yapacağım bilmiyorum yorumun var mı?

Yani AM4 bir ryzen ise cpu pinlerine intel ise cpu soket pinlerine bakardım. Bios reset, ram sök tak vs ile öncesinde çalışırken sadece soğutucu değişince çalışmıyorsa ve bu değişim anında da anakart üstüne bir şey düşürülmemişse işlemci/soket bölgesinde fiziksel hasar geliyor benim aklıma. CPU güç kablosu vs düzgün şekilde takıldığını farzederek yazıyorum.

Yani AM4 bir Ryzen ise CPU pinlerine Intel ise CPU soket pinlerine bakardım. BIOS reset, RAM sök tak vs ile öncesinde çalışırken sadece soğutucu değişince çalışmıyorsa ve bu değişim anında da anakart üstüne bir şey düşürülmemişse işlemci/soket bölgesinde fiziksel hasar geliyor benim aklıma. CPU güç kablosu vs düzgün şekilde takıldığını farzederek yazıyorum.

Kablolar düzgün takıldı fakat sökme takma sırasında işlemciyi hiç çıkarmadım zaten. Ve sistem çalışmayınca işlemciyi çıkardım en son olarak onda da pinlerde bir problem yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı