Lian Li Galahand soğutucuda jUSB portuna takılan kablo bozuluyor

Emekli Hitman

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
patriot viper 6000mhz cl30
SSD veya HDD modeli
samsung eo 870 500gb, kingston kc 3000 2tb
Ekran kartı
Msi ventus 2x 4060ti 16gb
Anakart
B650 Tomahawk
İşlemci
7800x3d
Lian Li galahand II Trinity performance AiO 360mm sıvı soğutma kullanıyorum. Yaklaşık 1 ay önce soğutucunun, anakartdaki jUSB portuna takılan kablosu temassızlık yapmaya başladı. Garantiye verdim ve birebir değişim yaptılar. Bugün işten geldim, bilgisayarımı açtım ve aynı sorun tekrardan yaşanmaya başladı. Sizce sorunun kaynağı benim şanssız bir insan olmam mı? Yoksa anakart veya güç kaynağı gibi şeylerden kaynaklı olabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video linki önceki arızadan kalma ama yaşadığım sorun ve kullandığım ürün aynı.

Hocam sorunun kaynağı şanssızlık olabileceği gibi anakarttaki USB portunun veya güç kaynağının sorunlu olmasından da olabilir, hemen ümitsizlenmeyelim.

İlk olarak farklı USB portlarını deneyerek test edebilir ve özellikle USB 3.0/3.1 portlarına yönelmek faydalı olabilir.

Eğer sorun devam ediyorsa anakartın garanti kapsamında tekrar incelenmesi gerekebilir çünkü aynı sorun ikinci kez yaşanıyorsa anakartın üretim hatasından kaynaklanıyor diyebiliriz.

Ayrıca güç kaynağını bilgisi de alabilirsek iyi olur çünkü yetersiz güç sağlayan bir güç kaynağı temassızlık vs. yapıyor olabilir.

Güç kaynağının yeterli watt kapasitesine sahip olup olmadığını ve bağlantı kablolarının düzgün şekilde takıldığından eminsek garantilik işi vardır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı