Liberalizm nedir?

Ben burada tartışmayı bırakıyorum. Çünkü anlamıyorsunuz. Estonia Economic freedom, overall index - data, chart | TheGlobalEconomy.com

Ekonomik liberalizmde, özel sektörün yapamadığı yerlerde devlet olabilir. Adam Smith bunu savunuyor. Bu sebeplerle siz lberalizmi bilmiyorsunuz. Liberteryenizm ise daha ileri noktadır. Liberalizm ile liberteryenizmi birbirine karıştırmayın.

Tamam bir bakayım o vakit.

Bence bir düşünceye bağlı kalmak çok saçma. Ne gerek var ki hepsini ortaya karıştır. Bütün görüşlerin en iyi özelliğini al.

@Liberal Belli bir kalıp, üzerime uyuyor diyemem. Sentezlere bakmak lazım diye düşünüyorum. Ama herhangi bir şekilde, güç dengesi açısından uçurumlar yaratmaya meyilli bir ideoloji yanlısı olmadığımı söyleyebilirim.

Son düzenleme:
Hocam Liberaller devletçilik politikası karşılar ve Devletçilik ilkesi saçma olduğunu düşünüyorum.
Devletin piyasada olmasında karşıyım.
Düşüncenize saygı duyarım ancak Devletçilik ilkesi sayesinde ülkenin kendisini de koruyabileceğini düşünüyorum. Fazla abartılmadan denetlenmeli bence ekonomi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…