Lightroom ile fotoğrafları düzenleme

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Lightroom’da fotoğrafları düzenlemeden önce fotoğrafları kataloğa aktarmanız gerekir. Ancak fotoğraflarınızı (RAW ya da JPEG uzantılı) Lightroom’da da çalışabilirsiniz. Fotoğraflarınızı Lightroom’da çok hızlı aynı zamanda da yaratıcı efektlerle çok etkili bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

1 İçe aktarma penceresini açma

“File/ Import Photos” dizinini izleyin. Açılan pencerede ağaç yapı olarak karşınıza çıkan sol panelden açmak istediğiniz klasörü seçin.

2 Kopyalayın ya da Taşıyın

Pencerenin üst kısmında yer alan seçenekler çubuğu üzerinden fotoğrafları kopyalamayı ya da farklı bir ortama taşımayı seçebilirsiniz. Biz örneğimizde “Add” seçeneğini kullandık. Bu sayede fotoğrafların küçük resimleri ve bilgileri kopyalandı.

3 Fotoğrafları düzenleme

Sağ panelde yer alan “Apply During Import” seçeneği üzerinden “Develop Settings” bölümünden hazır bir taslak seçin. Örneğin burada biz “BW –Creative Cyanotype”ı seçtik. Fotoğraflar aktarım sürecinde otomatik olarak siyah-beyaza dönüştürülecek ve gölgeleme uygulanacak.

Pratik İpuçları

· Önceden değiştirdiğiniz fotoğrafları tekrar ele almak isterseniz, her zaman “Quick Develop” seçeneğini kullanabilirsiniz.
· “Import” penceresinde, görmek istediğiniz fotoğraf bilgilerini “Metadata” sekmesi altından düzenleyebilirsiniz.

OZvhpLW.jpg


Lightroom’da “Import” penceresinde belirlediğiniz fotoğrafları seçin.

paRlVmk.jpg


Bu seçenek sadece küçük resimleri ve fotoğraf bilgilerini içe aktarır.

UvTWVE3.jpg


3 Dilediğiniz gelişmiş ayarı seçin.

Q2F8QB2.jpg


3 Sonuç: Fotoğraflar aktarım esnasında doğrudan “Cyanotype” formunda oluşturulur.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı