Linux Çekirdeği 5.9 Yayınlandı

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.846
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Linux Çekirdeği 5.9

Linux Çekirdeği 5.9, beraberinde birçok yenilik getiriyor. Yeni bir Linux çekirdeği sürümü daha hızlı bir şekilde kullanıcılar ile buluşturulmuş durumda. Linux Çekirdeği 5.9 anonim belleğin daha iyi yönetimi ve genel çekirdek bellek kullanımını düşüren yeni bir slab bellek denetleyicisine sahip. Ek olarak, çekirdek önyükleme işleminde ZSTD ile sıkıştırılmış çekirdek, ramdisk ve initramfs desteği, daha hızlı […]

Devamı: Linux Çekirdeği 5.9 Yayınlandı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Tubitak, Aselsan, Havelsan, vb. araştırma ve geliştirme (Ar-ge) işlemlerini yapan bazı kurumlar linux'u ağırlıklı olarak kullanıyorlar diye biliyorum. Kolay gelsin.
 
Linux neden Türkiye'de popüler değil? Hiç kullanmadım ama güzel gibi duruyor.
Microsoft, OS sektöründe rakiplerini bazen adil olmayan şekillerde domine etmeyi başardı. Buna "3 E krualı (Embrace, extend, and extinguish)" örnek verilebilir. Bunun dışında @166307 hocamın bahsettiği son kullanıcıya Windows'u dayatmaları, Linux kullanıcılarında yankı uyandırarak Microsoft'un olduğu binaya giderek protestoda bulundular ve istemedikleri halde Windows hazır geldiği için paralarının iadesini istediler. Bu olay tarihte "windows refund day (15 Şubat 1999)" olarak geçer. Fakat Linux kullanıcıları ne kadar çırpınsalar da büyük bir OS devrimi gerçekleşmedi ve Windows rakiplerini ezip geçti. Birisine Linux'u gösterdiğimde hiç duymadım diyorlar. Arkadaşlarım da Sürekli distro değiştirdiğim için (evet, kendime uygun olanı bir türlü bulamıyorum ama bundan sonra Manjaro'da kalacağım gibi) benle dalga geçiyorlar, Linux'u ceremeli bir şey olarak görüyorlar. Gördüğüm kişilere Linux'u tanıtarak, özgür yazılımın daha çok yayılmasına çabalıyorum. Umarım bir gün herkes özgürlüğü Linux'ta bulur :)

Küçük edit: Nedendir bilmem ama Windows 7'ye kadar olan bütün Windows versiyonlarını seviyorum. Biraz garip.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı