Linux dağıtım önerisi

Selam, Ubuntu önermeyin.23.04'ü dün yükledim bu ne ya kapanıp duruyor, güzel var mı bildiğiniz? Linux konusunda neredeyse bilgim yok.
@202 Hocam bu konularda bilgilidir. Ona sorun hocam sorunuzu. Bende de bir meraktır sardı ama bir türlü kuramadım.
 
@Rona
Çok güzel bir dağıtım hocam. Özellikle yeni kullanıcı için biçilmiş kaftan. Onu da kullanabilirsiniz.

EndeavourOS önerme sebebim saf Arch'a en yakın dağıtımlardan birisi olması. Archlinux son kullanıcıdan ziyade deneyimli kullanıcıya odaklanır. EndeavourOS bunu biraz hafifletir. Arco kadar elinizden tutmaz ama Arch kadar da yalnız bırakmaz. O yüzden onu tavsiye ettim.



Ha hem Arch olsun hem de pek sorunla uğraştırmasın beni dersen arcolinux+btrfs yapman en iyisi olacaktır.
Ben o zaman yarın linux mint indireyim.
 
Konu dışı algılamayın ama ubuntuya kapanıp duruyor demişsiniz Ubuntu çakması mint kuracaksınız. Sorunun çözüleceğini sanmıyorum.

Farklı bir konuda neden kapandığını mı tartışsak? @Rona sence?
Kardeşim ben bilmiyorum linuxu size önerin dedim.
Ubuntu kapanıp duruyor yalan mı söyliyeyim.

Konu dışı algılamayın ama Ubuntu'ya kapanıp duruyor demişsiniz Ubuntu çakması Mint kuracaksınız. Sorunun çözüleceğini sanmıyorum.

Farklı bir konuda neden kapandığını mı tartışsak? @Rona sence?

Önerin nedir peki senin?
 
@Rona'nın fikrini bekliyorum.

Hocam kendi sistemimde de Ubuntu sorun çıkarırken Linux Mint sorun çıkarmıyordu. Ama Ubuntu'da yaşanan bir problemin Mint'te yaşanması da muhtemel.

Tabii şöyle bir şey var. Ubuntu GNOME kullanırken Mint Cinnamon kullanıyor varsayılan olarak. Ve kimi arayüzler kimi sistemlerde ciddi sorunlara sebep olabiliyor. Yani sorun dağıtım değil arayüz kaynaklı da olabilir. Bana kalsa EndeavourOS veya arcolinuxb-D kurması en iyisi hocamın ama Mint de kötü bir tercih değil. Eğer Ubuntu'da yaşanan sorunları benzeri olursa veya farklı sorunlar olursa konu açar biz de yardımcı oluruz zaten.
 
Deepin pek iyi bir geçmişe sahip değil. Deepin de kullanan distrolar olabilir ama Deepin olmaz.

Linux Mint, Zorin OS, Fedora, Pop!_OS, arcolinuxb, EndeavourOS,

Ne gibi bir durumdan bahsediyoruz geçmişinde?
 
Ne gibi bir durumdan bahsediyoruz geçmişinde?

Güvenlik açıkları gibi birçok mahremiyet problemi yaşandı diye hatırlıyorum hocam. Çinli olan herhangi bir yazılımdan güvenlik beklentiniz olmamalı zaten. Ha Deepin harici dağıtımlarda da olmuyor mu oluyor. Örneğin Manjaro. Site güvenliğinden tutun birçok noktada çok fazla hata yaptı geliştirici ekip.
 

Geri
Yukarı