Linux dağıtımı önerisi

Siz şimdi Elementary OS'ta kullanılan alt panel dediğimiz Plank'ın Mac OS ile hiçbir alakası olmadığını mı söylüyorsunuz?
Daha önce macOS kullanmış olarak söylüyorum, her ortada dock olan dağıtıma macOS benzeri denilmeini anlamıyorum.
 
1618568108224.png

Öncelikle o Linux değil GNU/Linux (gunoo taksim linux diye okunur).
Yeni başlayanlar için;
Aklıma gelenler bu kadar. ISO dosyalarını indirdikten sonra kontrol etmeyi unutmayın!


Bir daha düşünün isterseniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Benziyor demiş, klonu dememiş ki.
 
Son düzenleme:
Windows ile Dual Boot olarak kullanacağım. İlk defa Linux kullanacak birisi için hangi dağıtımları önerirsiniz?
Arco, endeavour ya da manjaro. Yeni başlayan için aşırıya kaçmak gibi ama inanın Ubuntu tabanlı distroların artık çok hatrı sayılır önemi kalmadı, Arch birçok yönden daha avantajlı. Kesinlikle Arch öneririm.
 
7-8 yıl öncesine dayanan bir PC varsa elinizde ve 4 GB. RAM ve üzerindeyse, şuradan Linux Mint Cinnamon'u indirip deneyin. Linux Mint 20.1 "Ulyssa" - Cinnamon (Edge, 64-bit) - Linux Mint

Genel kullanım için en uygun ve en iyi sayılabilecek dağıtımlardan birisidir. Sadece yeni kullanıcı için değil, son ve gelişmiş kullanıcılar için de uygun bir dağıtımdır.

Maalesef son kullanıcıya odaklı Arch tabanlı dağıtımlar dahi, en az Ubuntu tabanlı dağıtımlar kadar şişkin. Arco Linux 2.6 GB. ISO dosyası ile geliyor. Eğer kalıp güncel değilse, bu kurulum sonrasında bile 3-4 GB.'lık bir güncellemenin sizi beklediği anlamına geliyor. Bu güncelleme miktarı hemen hemen her ay periyodik olarak karşılaşırsınız. Eğer uç kenar bir dağıtıma gerçekten ihtiyacınız yoksa, Arch tabanlı hemen her dağıtımdan uzak durun. Gerçekten minimal bir kullanım tercih etmek ve uç kenar olmanın yanında Arch tabanlı bir dağıtımı kullanmanın çok avantajı yok. Zaten ihtiyacınız olan bir paket ve uygulamaların çook büyük kısmı hazır olarak Ubuntu tabanlı dağıtımlarda geliyor. Depoda olmayan yazılımları ise kısa bir arama motoru macerası ile kolayca bulabiliyorsunuz. Arch tabanının hazır paket (ikili dosya) deposu diğer dağıtımlara göre kısıtlı, basit yazılımlar için daih AUR deposuna ihtiyacınız olabiliyor, bu zaten şişkin olan son kullanıcı odaklı Arch tabanlı dağıtımın geliştirici paketleri daha da şişkin olmasına sebep oluyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı