Linux kullanmanın mantığı nedir?

hocam hangi dağıtımı kullanıyorsunuz? bir önceki mesajınızda linux bu mesajınızda ise ubuntu tabanlı linux gözüküyor.
Fedora WorkStation(34) ile Pop!_OS'u çoklu önyükleme yapıyorum. Genel olarak Fedora WorkStation'u kullanıyorum. Pop!_OS'u sadece oyun vb. işlerde kullanırım çünkü NVIDIA'nın kapalı kaynak sürücüleri Fedora WorkStation'da biraz sıkıntılı çalışıyor.
 
Lisans ücreti yok kod öğrenerek üzerinde değişiklik yapılabilir, her türlü masaüstü ve laptoplara kurulabilir kurulum sorunsuz gerçekleşir, mavi ekran ve virüs bulaşması olmaz ya da çok azcik olur, çok hızlı çalışır USB belleğe kurulabilir, bu sayede işletim sisteminizi yanınızda taşıyabilirsiniz ve çöken Windows'unuz açılmaz hale gelirse, USB bellekten başlatarak dosyalarınıza erişim sağlayabilirsiniz, eski donanımınızda olsa hızından çok azalma olmaz her donanıma göre bir Linux vardır, açık kaynak kodludur webdeki tüm sunucular neredeyse Linux'larla çalışır, her türlü programın alternatifi birçok şekilde vardır, hem de kendi depolarında bulunur anti virüse ihtiyaç duymaz bu yüzden Steam ve Epic üzerinden oyunları direk çalıştırabilir. Bu arada Ubuntu direk Windows üzerinden kurulabilir ve açılışta seçmeli başlangıç yapılabiilir.
 
önermiyorum,sadece 1 denemelik boot etmek isteyenler belki vardır diye.
Onlar için de önerilecek bir dağıtım değil Tiny Core. 1 denemelik önyüklemek isteyen biri olursa Tiny Core'dan çok daha iyileri var üstelik bu mesajınızı gören bir üye Tiny Core'u deneyip hüsran ile geri dönebilir. Yanlış yönlendirmeyelim lütfen. :)
 

Geri
Yukarı