GNU/Linux masaüstü görünümleriniz

katılmıyorum. Void kullanan yeni kullanıcılar toplulukta arch linuxe gelen kullanıcılar kadar destek alamıyor. Yeteri kadar dokümantasyon yok. Runit iyi güzel ama karşılığında Aur feda etmezdim.
Void kullanan adam, dökümantasyona ihtiyaç duymaz zaten. Arch'ı 10'a katlar zorlukta.
 
Void kullanan adam, dökümantasyona ihtiyaç duymaz zaten. Arch'ı 10'a katlar zorlukta.
Neresi? Kurulumu TUI installerı sayesinde Archtan 10 kat daha kolay. Package managerını öğrenmek desen 10-15 dakika. Runit ise dökümantasyona bakarak rahatça öğrenilebilir az ingilizce ile. Kurulumunu, package managerini, ve Runiti 2 saatten az bir sürede öğrenip hallettiğimi varsaysam ki Arch kurmam sadece 2 saatimi aldı neresi zor bu işin Void kullanıcıları açıklayın? Virtual machine ile kaç kere Void kurdum kullandım kendinizi elitist görmeyin, sadece Systemd kullanmayan minimal bir distro kullanıyorsunuz, bundan başka bir olayınızı görmüyorum. Bağımsız minimal bir distro kullanmanız farklılık katmıyor ona bakılırsa Solus da bağımsız. Burada Gentoo'ya zor derseniz anlarım ama Void nedir yahu?
doğruluk.jpg
 
Son düzenleme:
Kurulumu TUI installerı sayesinde Archtan 10 kat daha kolay. Package managerını öğrenmek desen 10-15 dakika. Runit ise dökümantasyona bakarak rahatça öğrenilebilir az ingilizce ile. Kurulumunu, package managerini, ve Runiti 2 saatten az bir sürede öğrenip hallettiğimi varsaysam.
Bunları yapmak yerine archı açıp archinstaller yazıp kurulumu yapmak daha kolay.
Virtual machine ile
Ana makinede de deneyin zorluğu görün.
 
Arch installerin bir çok eksiği olan bir python scripti olduğunun farkındasın umarım? En son denediğimde beni bootloader olmadan bırakmıştı siyah ekranda. Normal yollardan Arch kurmak sonsuza kadar o scriptten üstün olacak kişiselleştirme, özelleştirme ve sağlamlık açısından. Normal kuruluma karşı Void'in TUI installerı parkta kuşlarla yürümeye benziyor. Virtual machine de elimi sallayarak 3 kere kurduğum distroyu ana makinede kuramayacağımı mı söylüyorsun?
 
Son düzenleme:
Bunları yapmak yerine archı açıp archinstaller yazıp kurulumu yapmak daha kolay.
Boş yere Windows EFI bölümünü sildi o lanet script. Elle ondan daha temiz ve düzgün kurdum. Sorun, hata ve çökme olmadan.
 
Arch installerin bir çok eksiği olan bir python scripti olduğunun farkındasın umarım? En son denediğimde beni bootloader olmadan bırakmıştı siyah ekranda.
Legacy kurulum yaptığım için deneyemedim. Archinstallerın archfi gibi alternatifleri de var ve archfi gayet iyi çalışıyor.
Virtual machine de elimi sallayarak 3 kere kurduğum distroyu ana makinede kuramayacağımı mı söylüyorsun?
Evet. Ana makineye kurarken canım çıkmıştı çünkü UEFI kurulumda saçma sapan bir GRUB sorunu oluyor. Ayrıca sorun kurulumda değil kullanımda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı