Linux Mint ihtiyaçlarımı karşılayabilir mi?

KnownX

Femtopat
Katılım
22 Kasım 2020
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Halihazırda Windows 7 kullanıyorum ekran kartımda olan sorun yüzünden Linux Mint kullanmayı düşünüyorum...
Linux Mint'de League of Legends, Discord, Adobe connect uygulamalarını çalıştırabilir miyim, kullanımı rahat olur mu?
 
Çok bir bilgim olmadığından Wine kullanmamıştım hiç. Linux destekleyen oyunlarda hep bir yavaşlık gözlemledim loading ekranında çok uzun kalıyordu.
Her oyun Linux'a optimize edilmiş bir şekilde çıkmıyor. Örneğin Linux'ta CSGO'da daha fazla performans alırsınız, çünkü optimize edilmiş.
 
Wine, PlayOnLinux (Zaten Wine tabanlı) ile çalıştırılacak uygulamalar ya daha düşük performansta çalışacak, ya düzgün çalışmayacak ya da hiç çalışmayacak.
Ancak aynı uygulamanın Windows'ta da GNU/Linux'ta da "native" kurulumu varsa genel olarak uygulama GNU/Linux'ta daha performanslı çalışacaktır.
 
Kral, yazılımla falan uğraşmıyorsan Windows'a devam et. Linuxla minuxla uğraşma boş yere. Çok merak ediyorsan kur bak. Ben tavsiye etmiyorum.
Yanlış yönlendirme yapma. Günlük ihtiyaçlar için aklıma gelen Microsoft Office uygulamaları hariç* bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Zaten masaüstü-dizüstü bilgisayarlar bile bugünlerde tarayıcı odaklı işler için kullanılıyor ki performans açısından GNU/Linux net olarak önde.

*: WPS Office ile sorun belli miktarda aşılabilir.
 

Geri
Yukarı