Linux NVIDIA sürücüsü kurulmuyor

Sigmund Freud

Hectopat
Makaleler
29
Daha fazla  
Aşağıdaki hatayı alıyorum.

Kod:
Unable to find the kernel source tree for the currently running      
         kernel.  Please make sure you have installed the kernel source files
         for your kernel and that they are properly configured; on Red Hat    
         Linux systems, for example, be sure you have the 'kernel-source' or  
         'kernel-devel' RPM installed.  If you know the correct kernel source
         files are installed, you may specify the kernel source path with the
         '--kernel-source-path' command line option.

Bunu çözdüm. Şimdi de bu hatayı alıyorum:
Kod:
Unable to determine the path to install the libglvnd EGL vendor     
           library config files. Check that you have pkg-config and the       
           libglvnd development libraries installed, or specify a path with   
           --glvnd-egl-config-path

@363652

Son düzenleme:
Tebrik ederim.
Yaygın dağıtımların çoğunda paket sistemi için arayüz var zaten.
Hocam daha yeniyiz küçük de olsa bir şeyler başarmışız. Mesela nvidia sürücüsü kurarken elli milyon hata aldım tek tek kendim çözdüm. Aferin bana yani :D

@izmirkartali Hocam ben o sulardan geçtim. Olmadı. İlk yaptığım o yazıyı okumaktı. Ama neyse. Sorun çözüldü. Nasıl yaptım bilmiyorum ama çözüldü. Linux'u kullanarak öğrenirsin demişlerdi. Bu aldığım hatalardan yeni bir şeyler öğrendim. Şimdi Notion sayfama yazayım da ileride ihtiyacım olursa kullanayım.

Pardus sürücü kurulumunda aldığım hataların çözüm kaynakları:

Şu anda başarıyla sürücü kuruldu:
Eki Görüntüle 1543944

@izmirkartali Hocam bi bakabilir misiniz şimdi de Lutris'i açtığımda missing vulkan libraries hatası alıyorum.
Tebrikler. Boyle devam edin hocam. Yavas yavas ogreneceksiniz Linux'u :)

@TurkishHepiNeyşın34 Ubuntu Pardus'un yanında çöp olmasa da kötü çok kötü. Pardus daha özgür bir dağıtım.

Dostum Pardus çok kötü Ubuntu da kötü. Gerçekten sırf make komutunu gerçekleştirecek make programı olmadığı için Ethernet driverimi kuramamıştım. Sonra Mint kurdum. Make komutu vardı driverimi kurdum çalıştı. Ancak ne yazık ki Linux özellikle de NVIDIA'dan hiç destek almıyor. Bu nedenle bırakmak zorunda kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum Pardus çok kötü Ubuntu da kötü. Gerçekten sırf make komutunu gerçekleştirecek make programı olmadığı için Ethernet driverimi kuramamıştım. Sonra Mint kurdum. Make komutu vardı driverimi kurdum çalıştı. Ancak ne yazık ki Linux özellikle de NVIDIA'dan hiç destek almıyor. Bu nedenle bırakmak zorunda kaldım.
make olmak zorunda değil ki. Derleme araçları çoğu dağıtımda bulunmaz ve dışarıdan yüklenir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı