Terminalden yazınca gelmiyor. Paket adında sürüm ismi falan mı var acaba bilemedim. Tekrardan terminal üstünden kuruyorum Blenderi. Zaten Pop shop'dan chrome kurmuştum normalde 5dkda yüklenmesi gereken şey 25dk sürdü.Sadeceblenderyazınca Blender geliyor mu?
Evet hocam komut olmadan direkt çalıştırdım CUDA'ya aldım fakat düzelmedi. Laptopu prize takınca düzeldi ama yine Windowsdaki gibi değil Cycles özellikle.İndirdiniz mi?
nvidia-smi yazmayı dener misiniz? Eğer ekran kartı kullanılıyorsa hesaplama için blender'in karşısında C+G yazması lazım.Graphics:
Device-1: NVIDIA TU117M [GeForce GTX 1650 Ti Mobile] driver: nvidia
v: 515.65.01
Device-2: AMD Renoir driver: amdgpu v: kernel
Device-3: Chicony Integrated Camera type: USB driver: uvcvideo
Display: x11 server: X.Org v: 1.21.1.3 driver: X:
loaded: amdgpu,ati,nvidia unloaded: fbdev,modesetting,nouveau,radeon,vesa
gpu: amdgpu resolution: 1920x1080~120Hz
+-----------------------------------------------------------------------------+
| NVIDIA-SMI 515.65.01 Driver Version: 515.65.01 CUDA Version: 11.7 |
|-------------------------------+----------------------+----------------------+
| GPU Name Persistence-M| Bus-Id Disp.A | Volatile Uncorr. ECC |
| Fan Temp Perf Pwr:Usage/Cap| Memory-Usage | GPU-Util Compute M. |
| | | MIG M. |
|===============================+======================+======================|
| 0 NVIDIA GeForce ... Off | 00000000:01:00.0 Off | N/A |
| N/A 53C P8 3W / N/A | 455MiB / 4096MiB | 0% Default |
| | | N/A |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
| Processes: |
| GPU GI CI PID Type Process name GPU Memory |
| ID ID Usage |
|=============================================================================|
| 0 N/A N/A 1728 G /usr/lib/xorg/Xorg 40MiB |
| 0 N/A N/A 56926 G blender 412MiB |
Blender açık bir şekildenvidia-smiyazmayı dener misiniz? Eğer ekran kartı kullanılıyorsa hesaplama için blender'in karşısında C+G yazması lazım.
Hesaplama veya testi çalıştırırken G+C yazması gerekir. G(Graphics)+C(Compute) olmalı ki ekran kartından hesap yapabilsin. Direkt blender'in kodunu alamadığım için komutu çalıştıramadım.Kod:+-----------------------------------------------------------------------------+ | NVIDIA-SMI 515.65.01 Driver Version: 515.65.01 CUDA Version: 11.7 | |-------------------------------+----------------------+----------------------+ | GPU Name Persistence-M| Bus-Id Disp.A | Volatile Uncorr. ECC | | Fan Temp Perf Pwr:Usage/Cap| Memory-Usage | GPU-Util Compute M. | | | | MIG M. | |===============================+======================+======================| | 0 NVIDIA GeForce ... Off | 00000000:01:00.0 Off | N/A | | N/A 53C P8 3W / N/A | 455MiB / 4096MiB | 0% Default | | | | N/A | +-------------------------------+----------------------+----------------------+ +-----------------------------------------------------------------------------+ | Processes: | | GPU GI CI PID Type Process name GPU Memory | | ID ID Usage | |=============================================================================| | 0 N/A N/A 1728 G /usr/lib/xorg/Xorg 40MiB | | 0 N/A N/A 56926 G blender 412MiB | +-----------------------------------------------------------------------------+
Sadece G yazıyor.
export PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/local/games:/usr/games
blender yazmayı deneyin.Linuxa geçip deniyorum.Hesaplama veya testi çalıştırırken G+C yazması gerekir. G(Graphics)+C(Compute) olmalı ki ekran kartından hesap yapabilsin. Direkt blender'in kodunu alamadığım için komutu çalıştıramadım.
Şunu deneyelim;
yazıp ardındanKod:export PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/local/games:/usr/gamesblenderyazmayı deneyin.
export komutuyla terminal içinde çevre değişkeni ayarlıyoruz. PATH değişkeni ise uygulamaların dosyalarının genellikle bulunduğu dizinleri terminalin görmesi için işaretliyoruz. Eğer bir şey yüklü olmasına rağmen çalışmıyorsa bu komut denenebilir.
Hocam ilk başta verdiğiniz kodla çalıştırdığım zaman render kısmında fanlar çalışmaya başladı ama aşırı yavaş render görünümü, yani windowsun en az 3 katı ağır diyebilirim. Ayrıca yine C+G yazmıyor.Hesaplama veya testi çalıştırırken G+C yazması gerekir. G(Graphics)+C(Compute) olmalı ki ekran kartından hesap yapabilsin. Direkt blender'in kodunu alamadığım için komutu çalıştıramadım.
Şunu deneyelim;
yazıp ardındanKod:export PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/local/games:/usr/gamesblenderyazmayı deneyin.
export komutuyla terminal içinde çevre değişkeni ayarlıyoruz. PATH değişkeni ise uygulamaların dosyalarının genellikle bulunduğu dizinleri terminalin görmesi için işaretliyoruz. Eğer bir şey yüklü olmasına rağmen çalışmıyorsa bu komut denenebilir.
Export komutundan sonraAynı testleri tekrar yaptım. Bir adet ağır bir adet hafif demo sahnem var. Windows ağır sahnede render görünümüzde direkt fanları çalıştırıyor. Linuxta renderda pixeller işlenmiyor bile (Cycles) fanlar da haliyle çalışmıyor. Acaba nvidia'yı kullanmıyor mu o an?
Linuxa geçip deniyorum.
Hocam ilk başta verdiğiniz kodla çalıştırdığım zaman render kısmında fanlar çalışmaya başladı ama aşırı yavaş render görünümü, yani windowsun en az 3 katı ağır diyebilirim. Ayrıca yine C+G yazmıyor.
blender komutu çalıştı mı? nvidia-smi statiktir. Yenilenmesi için tekrar nvidia-smi yazmanız gerekir.