Linux vs Windows

Eemirrrr

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar, sistemimi upgrade ederken anakartta değiştirdiğim için Windows'u tekrar temiz kurulum kuracağım. Fakat hazır değişiklik yapıyorken Windows 11'den Linux'a geçilir mi? Normal günlük kullanım ve oyunlar oynuyorum. Linux oyunlarda biraz zorluk çıkarıldığı iddia edilmiş fakat bu zorluklardan kasıtları nedir? Linux'a geçilirse pişman eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem dizüstü hem masaüstü bilgisayarımda linuks+windows kurulu. Dizüstünde Mint+Win11, masaüstünde Pardus+win11 var.
Windows üzerine linuks kurarsan, açılışta hangisini istediğini sorar, seçer onunla devam edersin.
Kıyaslama:
Linuks biraz daha hızlı, donanımı biraz daha iyi kullanıyor. Şahsen ben internet ve iş (görsel tasarım, sosyal medya+web), çalışma için linuks'da daha rahat ediyorum.
Oyun için doğrudan windows zira ekran kartı sürücülerinde windows her zaman daha güçlü.

Oyun oynanıyorsa Linux olmaz zaten. Her oyun stabil değil, uyumlu değil. Basit günlük kullanım için her türlü Windows daha iyi. Terminal kullanmaya alışkın değilseniz o da bir süre sonra sıkar.

Oyun oynanıyorsa Linux olmaz zaten. Her oyun stabil değil, uyumlu değil. Basit günlük kullanım için her türlü Windows daha iyi. Terminal kullanmaya alışkın değilseniz o da bir süre sonra sıkar.
Basit günlük kullanım için Linux da kullanılır. Hatta cihaz daha performanslı çalışır. Ayrıca terminal zorunluluğu yoktur. Linux Mint, Zorin gibi başlangıç dostu dağıtımların çoğunda uygulama mağazası mevcut. Terminal ile uğraşmadan mağazadan uygulama indirip kurabiliyorsun. Uğraşmak dediğime bakmayın aslında alıştıktan sonra terminal aksine pratiklik ve kolaylıktır.

Basit günlük kullanım için Linux da kullanılır. Hatta cihaz daha performanslı çalışır. Ayrıca terminal zorunluluğu yoktur. Linux Mint, Zorin gibi başlangıç dostu dağıtımların çoğunda uygulama mağazası mevcut. Terminal ile uğraşmadan mağazadan uygulama indirip kurabiliyorsun. Uğraşmak dediğime bakmayın aslında alıştıktan sonra terminal aksine pratiklik ve kolaylıktır.

Bence yine bir şekilde yol o Terminal'e çıkıyor. Günümüzde hala Windows PC ile pek ilgisi/bilgisi olmayanlar için daha kolay. Linux'u ben de severim.

Geri
Yukarı