LinuxCPU#0, 5, 7 stuck for 23s hatası

medal55

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler sevgili Technopat ekibi. 3 gün önce Linux dünyasına giriş yapmaya karar verdim ve bunun için Linux Mint kurdum. Lakin, bilgisayarı kapatmak için shut down'a basınca veya yeniden başlatmak için restart'a basınca ekrana BUG : CPU#5 stuck for 23s diye bir hata geliyordu. Bende bunun üzerine Kubuntu kurmaya karar verdim. Bu da aynı sorunu verdi. En son en bilindik olan Ubuntu'yu kurdum. Bunda da aynısını verdi. Ubuntu'da kernel güncelledim, İntel microcode kurdum, güncelledim, BIOS güncelledim, hiçbiri çalışmadı. Bundan dolayı Linux maceram başlamadan bitti. Bilgisayar kapanmadığından dolayı defalarca güç tuşundan bilgisayarı kapatmak zorunda kaldım. Umarım bunun da bir zararı yoktur ekran kartı ve işlemciye ? Ayrıca laptop modelim DELL Inspiron 7559 Gaming Laptop. Hataya ait ekran görüntülerim de var elimde. Bu arada resimleri telefon ile bilgisayar ekranından çektiğimden dolayı kötü çıkmış olabilir, kusura bakmayın.
2.jpg
3.jpg
1.jpg

@Recep Baltaş @Ali Güngör

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Hatanızı araştırrıken şöyle bi,r sayfa buldum [SOLVED] kernel BUG: soft lockup - CPU stuck for 23s!. İlk olarak işlemciniz overclocklu mu ? Bu sayfada yöneltilen sorularda PSU yeterli güç sağlamıyor olabilir denmiş. Ayrıca bu sayfada What does "kernel:NMI watchdog: BUG: soft lockup" followed by other errors mean? pil performansınızdan dolayı olabileceği söylenmiş. Yeni kernelin güç kaynağınızı tanımadığını varsayarak öncelikle kernel sürümünüzü düşürmeni.zi önerebilirim.

Merhabalar. Hatanızı araştırrıken şöyle bi,r sayfa buldum [SOLVED] kernel BUG: soft lockup - CPU stuck for 23s!. İlk olarak işlemciniz overclocklu mu ? Bu sayfada yöneltilen sorularda PSU yeterli güç sağlamıyor olabilir denmiş. Ayrıca bu sayfada What does "kernel:NMI watchdog: BUG: soft lockup" followed by other errors mean? pil performansınızdan dolayı olabileceği söylenmiş. Yeni kernelin güç kaynağınızı tanımadığını varsayarak öncelikle kernel sürümünüzü düşürmeni.zi önerebilirim.
Hocam bu konuyu açmadan attığınız linklere bakmıştım. Tüm interneti taradım diyebilirim herkesten farklı bir ses çıkıyor. Şu an başka bir şey deniyorum bakalım.

Cekirdegin in guncellemesi varsa cekirdegi guncellemeyi deneyebilirsin linux bole sorunu ya kendin cozersin yada yardim istersin ama linux candir ilk hata ile karsilasmanda korkup kacma linux 'dan ;) bol linux lu gunler

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı