Linux'ta SSD'yi RAM olarak kullanmak mümkün mü?

Makaleler
13
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem: Ryzen 7 570x / Asrock B450M Pro4 / HyperX Fury 2x8 3600Mhz Cl16 OC / Deepcool AK400 / EVGA RTX 3070 XC3 Ultra / Lian Li A3
Elimdeki cihazda 8 GB RAM var ve Unity üzerinde çalışırken büyük sıkıntılar çıkartıyor. SSD'den 10-12-16 GB gibi bir alanı alıp RAM olarak kullanabilme gibi bir olay var mıdır? Varsa nasıl kullanabilirim?

Gerçekten büyük bir sıkıntı benim için 8 GB RAM'in 2 GB kısmını içindeki ekran kartı alıyor sisteme 6 GB alan kalıyor.

Sıfırdan kurulum yapmak istemiyorum nasıl yapabilirim?

Öncelikle swap alanına sahip olup olmadığınıza bakalım. Aşağıdaki komutun çıktısını gönderebilir misiniz? Bir de RAM olarak kullanmak istediğiniz SSD diskiniz nerede? Kurulum yaptığınız disk mi yoksa başka bir diskte mi?

swapon -s

Tek bir diskim var zaten ondan almak istiyorum.
Şu anda ders gereği Windows'a geçiş yaptım eve gidince Linux'a geçip çıktıyı atacağım.

Komudun sonucu bu şekilde.

Hangi dosya sistemini kullanıyorsunuz?

Ext4 olması gerek.

Linux'ta vs olmadığından dolayı mecburen W11+Mint olarak dualboot kullanmak durumunda kaldım.

512'lik SSD'nin 300'ünü Linux'a gerisini de Windows'a bıraktım. Windows kısmından falan alıp yapabiliyoram böyle bir şey sistemi çok rahatlatacak.

Vs üzerinden asp.net üzerinde çalıştığımdan dolayı öyle çok kasma donma takılma olmuyor ancak Unity üzerinden oyun da geliştirdiğimden dolayı gerek RAM kullanımı gerek işlemci bayağı zorluyor.

Son düzenleme:
Komudun sonucu bu şekilde.

Hali hazırda swap kullanıyor görünüyorsunuz. 2GB alan ayrılmış durumda. Bunun ne kadarının kullanıldığını htop gibi komutlarla öğrenebilirsiniz. Ekstra olarak bir şey yapmanıza gerek olmadığını düşünüyorum.

Linux belleğin yetersiz olduğu durumda bu alanı otomatik olarak kullanacaktır.

Peki bu alanı arttırmanın bir yolu var mıdır? 2 GB yerine 8 vb. olması çok daha iyi benim için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…