Çözüldü Lipo batarya sıkıntı çıkarır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Lipo piller. Merhaba, ben ACER /i7/10750h/16gb/512gbssd/rtx2060/fdos/15.6"/fhd/ Nh.q7qey.002 Fiyatı, Yorumları - Trendyol bu ürünü aldım. Lipo batarya var icinde. Ne sıkıntı olabilir? İnternette gezerken arada bir şarjdan cıkartırım, öyle gezerim. Şarjdan çıkarıp oynamam ama bataryaya hep dursun istiyorum, ömrü kısalmaz değil mi? Ben yeni nesil oldukları için bunlarda böyle batarya ömrü kısalmıyor diye biliyorum, acıklık getirir misiniz? Teşekkür. Bir de Technopat'ta yeni oldugum için yanlış bir yere yazıyorsam özür dilerim.

Çözüm
Bataryayı çıkarmanıza gerek yok, hatta çıkarmanız mümkünse bile bataryayı çıkarmanız daha sağlıksız olur. Muhtemel bir elektrik kesintisinde sistem beklenmedik bir kapanmaya maruz kalır ve komponentler düşük ihtimalle de olsa zarar görebilir. Hiçbir zaman çıkarmayın pili kullanırken.
Yeni nesil laptoplarda halihazırda prize takılı kullanıyorsanız cihaz kendini AC moduna alıyor yani pili devre dışı bırakıp priz üzerinden aldığı güçle çalışıyor sadece. Güç kesilmesi durumundaysa bataryaya geçiyor. O yüzden sıkıntı etmenize gerek yok, istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Oyun oynarken bataryayı çıkarıp şarja takılı oynayın bu kadar hassasanız bu konuda. Onun haricinde sıkıntı olmaz.
yani cıkarmak istemiyorum nedense daha seviyorum sıkıntı olurmu
Oyun oynarken bataryayı çıkarıp şarja takılı oynayın bu kadar hassasanız bu konuda. Onun haricinde sıkıntı olmaz.
en az 3 sene goturmesini istiyorum bataryanın

Bataryayı çıkarmanıza gerek yok, hatta çıkarmanız mümkünse bile bataryayı çıkarmanız daha sağlıksız olur. Muhtemel bir elektrik kesintisinde sistem beklenmedik bir kapanmaya maruz kalır ve komponentler düşük ihtimalle de olsa zarar görebilir. Hiçbir zaman çıkarmayın pili kullanırken.
Yeni nesil laptoplarda halihazırda prize takılı kullanıyorsanız cihaz kendini AC moduna alıyor yani pili devre dışı bırakıp priz üzerinden aldığı güçle çalışıyor sadece. Güç kesilmesi durumundaysa bataryaya geçiyor. O yüzden sıkıntı etmenize gerek yok, istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Çözüm
Teşekkürler bilgi için. peki mesela yüzde 50'liken yüzde 70'ken taksak tekrar şarja bir sıkıntı olur mu?
2-3 haftada bir şarjdan çıkartıp bataryayı bitirin, sorun olmaz. Sakın bataryasız oynamayın, elektrik gitmesi gibi bir durumda laptop gidebilir.
Teşekkürler. Bundan sonra bir sorunum olduğu zaman buraya yazacağım. Çok hızlı cevaplıyorsunuz :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı