Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Volkswagen arabama 2 bakımdır alırım hiçbir sorun yaşamadım. Ustaların laflarına bakma onlar çok atıp tutar orası böyle burası şöyle sen işini hallettir geç. En iyi yağ markalarını kendime göre sıraladım bu benim kendi tercihlerime göre farklı marka model arabalarda kullandığım yağlar.
1-Liqui Moly 4200 5w30
2-Mobil 3000 5w30
3-Motul 8100 5w40
4-Elf Evolution 5w40
Burda mobil yağını focus 2.0 benzinli aracımda kullanıp çok memnun kalmıştım eksilme yapmadı. Motul ve Elf megane 1.6 benzinli aracımda kullanmıştım. Elf reno grubu için biçilmiş kaftan en iyi yağdır başka bişey koymana gerek yok motulu denemiştim o araçta ama motor sesinde bir tık artma gözlemlemiştim bilmiyorum belki bana öyle gelmiştir yada aldığım motul yağ çakmaydı ama sanmıyorum böyle garip bir deneyimim olmuştu. Liqui Moly ise şuan ki aracım olan benzinli vw polo'da kullanıyorum hem performanslı kullanımda hem normal farketmeksizin bir damla eksilme yapmadı ve gayet sessiz güven verici cidden kaliteli ürün. Tabi önceden yağ fiyatları hemen hemen aynıydı markaların ama şuan da özellikle liqui moly gibi yağlar çok uçmuş durumda bu değişen fiyat skalasından dolayı verdiğimiz paraya göre bizi psikolojik olarakta etkiliyor. Bunun nedeni aslında sizin değişim sıklığınız mesela 10 bin km ise ortalama düzgün ve ucuz bir markanın ürününü dahi tercih etseniz alacağınız performans yine aynı olacak. Tabi burda özellikle piyasaya yeni atlamış veya çok kullanılmayan yağ markalarından bahsetmiyorum. Ortalama kaliteye ve standartlara sahip bir motor yağı eğer otomobil markasının model için önerdiği standartta ise hangi marka olursa olsun aracınızı zaten korur. Ama önemli olan nokta ve kaliteli yağların öne çıktığı asıl mevzu değişim aralığının normal periyodundan çok uzadığı yer açıkçası.