Lise 1 kaygısı

Ulanisimyok

Centipat
Bir haftaya yakın bir süre sonra lise sınavı var biliyorsunuz. Genelde insanlar bu sınav sebebiyle streslenir kaygılanır ama benimki farklı. Liseye giden bir sürü arkadaşım (özellikle lise 1'e gitmekte olanlar) lisenin inanılmaz zor olacağını iddia ediyor ve devamında korkutucu şeyler söylüyorlar. Bende de bu sebeple bir kaygı oluştu. Acaba lise 1, gerçekten söylendiği kadar rezalet mi olacak, yoksa bu, öğrencinin elinde olan bir şey mi?

Her sınıfa öyle derler. Kişiden kişiye tabii ki değişir ama öyle bir aşırı zorluk falan yok. Ortaokula göre daha rahat gelmişti bana. Ders çalışma olarak düzenli çalışmaya başlasan ilerde çok rahat erdersin.(rahatlıktan kastım ödev olarak falan)

Her sene aynı şeyi söyleyip durur insanlar. Her şey senin elinde. Kaygılanma. Arkadaşlarını iyi seçmen lazım. Şu sigaracı, nargileci tiplerden direkt uzak dur. Kendilerini bir şey sanıyorlar. Hem içtikleriyle hem davranışlarıyla aslında kendi seviyelerini belli ederler. Bu arada önemli olan üniversitedir. Sakın sınav içinde kaygılanma. Puan çok düşük olmaz zaten belli ki amacın hiç kötülük etmek değil, gerçekten düzgün bir mesleğe, kişiliğe sahip olmak. Çalışmalarını sürdür ama bu dediklerimi de unutma. Lisedeki durum ortaokulun bir tık üstü zor olan bir durumdur sadece. Bunu dert etme. Ve düzgün bir üniversite istiyorsan kesinlikle 9'dan başla sistemli çalışmaya. Lisede boşlamamayı çalış. Sevgilin olmasın. Ama ergenlik işte çok normal birden herkese aşık olmak. İçin rahat olsun.🙂

Lise 1'de düzgün arkadaşların olursa pek kötü yanı yok. Sadece fiziği zorlayabilir. Bizim sınıftan çoğu kişi Fizik'ten kalmıştı. Benim fiziğim iyiydi 90 falan alıyordum hep. Onun dışında çalışmayı bırakma.

Arkadaşın dediği gibi bizim gibi asosyal olma ve iyi bir çevren olursa çalışma bakımından kendini daha iyi hissedersin istediğin liseyi gidemezsen bile kafana takma asıl önemli olan üniversite sınavı lise de çok çalışıp iyi bir üniversiteyede gidebilirsin.

Kardeşim lise ortaokuldan sadece birazcık daha ağır ortam içeriyor. Ben 12.sınıf öğrenciyisim bende sınava gireceğim senin gibi. Tamamen her şey senin elinde.

Normalde notlarım çok yüksekti. Ortam değişikliği çok etkilemedi beni genel olarak, ortaokulum ilkokuldan bile daha iyiydi. Tarih söz konusu olunca derslerden önce çoğu şeyi halihazırda biliyordum bu zamana kadar, çünkü ilgi alanımdı. Aynı şekilde coğrafyaya da 1-0 önde başlayacağımı düşünüyorum. Ama ne olursa olsun inatla beni çok zor olduğuna ikna etmeye çalışıyorlar benim de içimi sıkıntı basıyor. Hâlbuki ben lise sorunlarının genel olarak psikolojik sebeplerden kaynaklandığını düşünüyorum. Ve geçmişte yaşamış olduğum bir sürü sıkıntıdan (yakınlarımı kaybetmek vs.) çok etkilenmeden çıktım ve ne olursa olsun bir şeyler yapabileceğimi düşünüyorum. Umarım doğru düşünüyorumdur. Canımı sıkmama gerek yoktur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı