Lise 4 Bilişim Staj

Arkadaşım daha ne istiyorsun, Web Tasarım denilen bölümü okuyorsan ya Web Developer abiler ile çalışırsın ya da tasarım ile ilgilenirsin.
Sitenin elle tutulur kısımlarını yine sen yaparsın, Developer arkadaşlar işlevsel hale getirir.

Yazılım şirketi bulmuşsan kaçırma derim. Ben KoçSistem bünyesinde çalışıyorum, yazılımcı olduğum halde farklı bir alan ile ilgileniyorum.
Marka değeri olan yerlerde çalışırsan emin ol Üniversite sonrası iş ararken rahat edersin.

Nerede çalıştınız dendiğinde "KoçSistem" mi demek istersin yoksa "Kaldırım Bilişim AŞ" mi demek istersin?

Arkadaşım daha ne istiyorsun, Web Tasarım denilen bölümü okuyorsan ya Web Developer abiler ile çalışırsın ya da tasarım ile ilgilenirsin.
Sitenin elle tutulur kısımlarını yine sen yaparsın, Developer arkadaşlar işlevsel hale getirir.

Yazılım şirketi bulmuşsan kaçırma derim. Ben KoçSistem bünyesinde çalışıyorum, yazılımcı olduğum halde farklı bir alan ile ilgileniyorum.
Marka değeri olan yerlerde çalışırsan emin ol Üniversite sonrası iş ararken rahat edersin.

Nerede çalıştınız dendiğinde "KoçSistem" mi demek istersin yoksa "Kaldırım Bilişim AŞ" mi demek istersin?
"Programlama temelleri" isimli bu lanet dersimize,kendi anlattığını anlamayan bir öğretmenimiz girdiği için,kendime güvenemiyorum maalesef.O yüzden yazılım şirketi bana 2 boy büyük geliyor.

Bu nasıl staj ? Ben bilişim Veri tabanı programcılığı ve web programcılığı 2 dal birden okuyorum. Lise10 da vardı. lise3de olucak. Fakat lise4 de nasıl oluyor ? senin staj hafta içi olan staj mı ?
Evet hafta içi staj.3 gün staj,2 gün okul mantığı.

Asgari ücretin 3/1 diye biliyorum. Ama çalışacağın yere göre maaş değişir. Bazı yerler yol, yemek parası gibi ödemelerde yapabilir. Çalışacağın şirkete göre değişir. Dalın ney ? Dalına göre staj yeri bulmaya çalış. Gidip hiç bir şey öğrenmeden çıkma. Staj yerinde oradaki çalışanlar ile iyi geçin. Elinden geldiği kadar bir şeyler öğrenmeye çalış. Orada öğrendiğin her bilgi sana artı olarak dönüş yapacak. Sürekli pratik yapmaya çalış. Başarılar dilerim.
Şu an okuduğum dal "Web tasarım".Ayrıyeten de öğrenebilecek bir dal açıkcası.Keşke programlama dersimiz olsaydı,daha rahat olurdu.

Olsun sorun değil. Web tasarım üzerine ilerlemek istiyorsan bu iş üzerine bir şirkete gir. Orada sıfırdan başla. Pratik yaptığın için daha iyi olacaktır. Ayrıca bulunduğun şehirde belediyelerin ücretsiz kurslarını araştır. Var ise bunlara katıl. Sertifika almaya başla. İleride lazım olacak. İmkanın var ise iyi bir kursa gitmeni tavsiye ederim.

En az asgari ücretin üçte birini vermek zorundalar. Okuduğun dalla ilgili staj yeri bulman çok zor. Mesela ben veritabanı dalını seçtim şuanda Doğan Online'da bilgi işlem bölümünde staj yapıyorum. Bir bakkalın yanında staj yapmayı kesinlikle düşünme.

Olsun sorun değil. Web tasarım üzerine ilerlemek istiyorsan bu iş üzerine bir şirkete gir. Orada sıfırdan başla. Pratik yaptığın için daha iyi olacaktır. Ayrıca bulunduğun şehirde belediyelerin ücretsiz kurslarını araştır. Var ise bunlara katıl. Sertifika almaya başla. İleride lazım olacak. İmkanın var ise iyi bir kursa gitmeni tavsiye ederim.
Çok teşekkür ederim yardımların için.:)

En az asgari ücretin üçte birini vermek zorundalar. Okuduğun dalla ilgili staj yeri bulman çok zor. Mesela ben veritabanı dalını seçtim şuanda Doğan Online'da bilgi işlem bölümünde staj yapıyorum. Bir bakkalın yanında staj yapmayı kesinlikle düşünme.
Evet biraz zor yer bulmam.Tabi buda şart değildir illaki okuduğum dalı seçeceğim ama en sağlıklısı kendi dalım olanı seçmeliyim.

Okulla ilgili soru sorucağım ; Dream w. / Visual Studio / Sublime Text / Notepad++ hangisini kullanıyorsun derslerde ?
Visual studio kullanıyorduk geçen sene.

Emin ol iş yerinde çok daha fazla şey öğreneceksin, okulun o saçma projeksiyonuna bakabilmek için kafanı dik tutmaya çalışmayacaksın.
Hepsinden önce kurumsal bir şirketin yapısı nasıldır, insanlar nedir ne değildir bunu görmüş olursun. Deneyim kazanırsın.

Kimse bir şeyleri çok iyi bilerek gitmiyor oraya, öğreneceksin.
Yanında çalışan abi veya ablaların sana işler verir, yapamadığın bir şey olursa sorabileceğin kişiler olur.

Emin ol iş yerinde çok daha fazla şey öğreneceksin, okulun o saçma projeksiyonuna bakabilmek için kafanı dik tutmaya çalışmayacaksın.
Hepsinden önce kurumsal bir şirketin yapısı nasıldır, insanlar nedir ne değildir bunu görmüş olursun. Deneyim kazanırsın.
Haklısın,staj'ın en büyük kazancı'da budur bence.

Haklısın,staj'ın en büyük kazancı'da budur bence.
Biraz daha olgunlaştırır insanı, okulda davrandığın gibi davranamazsın orada.
Günaydın veya iyi akşamlar demeyi öğrenirsin :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı