Lise bölüm tavsiyesi

XEvent

Centipat
Daha fazla  
10. sınıfın 2. dönemi geldi ve artık bölüm seçeceğim, sayısalı fazla yapamıyorum genellikle sözel bölüme yatkınım ve dilde iyiyim. Konu ise eşit ağırlık mı seçmek daha mantıklı yoksa dil bölümü mü, hem gelecek için hem de rahatlık açısında hangisi daha mantıklı tavsiye verebilir misiniz?

10. sınıfın 2. dönemi geldi ve artık bölüm seçeceğim, sayısalı fazla yapamıyorum genellikle sözel bölüme yatkınım ve dilde iyiyim. Konu ise eşit ağırlık mı seçmek daha mantıklı yoksa dil bölümü mü, hem gelecek için hem de rahatlık açısında hangisi daha mantıklı tavsiye verebilir misiniz?
Sayısal seç.

Daha fazla meslek seçeneğin olsun istiyorsan sayısal seçmen gerekir. Önemli bir nokta var; sayısal seç demişler net şekilde ama sayısal hiç yapamıyorsan, cart üniversitesi curt bölümünde sayısal bölüm okuyacağına güzel bir üniversitede sözel bir alanda başarılı bir şekilde mezun olman daha iyidir diye düşünüyorum. Zaten sayısal alanlarda fena bir yığılma var, çok sıyrılamazsan kaynayıp gidersin. Bunları göz önünde bulundurmanı öneriririm.

Daha fazla meslek seçeneğin olsun istiyorsan sayısal seçmen gerekir. Önemli bir nokta var; sayısal seç demişler net şekilde ama sayısal hiç yapamıyorsan, cart üniversitesi curt bölümünde sayısal bölüm okuyacağına güzel bir üniversitede sözel bir alanda başarılı bir şekilde mezun olman daha iyidir diye düşünüyorum. Zaten sayısal alanlarda fena bir yığılma var, çok sıyrılamazsan kaynayıp gidersin. Bunları göz önünde bulundurmanı öneriririm.

Hocam az çok katılıyorum, ama bu hayatın gerçekleri var, adam gibi mesleklerin çoğu veya hepsi sayısalda sayısal yapmamak gibi bir seçenek olmamalı sözel veya dil okumayı da kısa dönem oyalanma olarak düşünüyorum.

Bende doğru düzgün sayısal yapamıyorum ama sayısal seçtim çalışıp halledeceğimi umarak diğer bölümlerdeki meslekler pek benlik değildi bölümlerin mesleklerine bakıp en uygun olanı seç derim eğer istediğin meslek sayısaldaysa ve kendine ders çalışma disiplini yaratabileceksen sayısal seç.

Sana şöyle açıklamak istiyorum. Türkiye de yaşıyorsun ve bu durumda seçebileceğin iki bölüm var sayısal ve eşit ağırlık eğer eşit ağırlık seçersen şu meslekleri yapabilirsin (en bilinenler)
  • Hukuk
  • Psikoloji
  • Psikolojik danışmanlık ve rehberlik (pdr)
  • İşletme
  • Çocuk gelişimi.
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  • Bilgi ve belge yönetimi.
  • Bankacılık
  • Bankacılık ve finans.
  • Arkeoloji
  • Antropoloji
  • Aile ve tüketici bilimleri.
  • Bankacılık ve sigortacılık.
  • Bilim tarihi.
  • Ekonomi
    Bu listeye baktığın zaman bence ilgi çekici bir meslek yok. Maaşları da bu işlerde çok iyi olmadığın sürece iyi değil Türkiye şartlarında.

Şimdi sayısala bakalım. Sayısal da çok geniş bir meslek aralığı var. Şimdi diyebilirsin ki benim matematiğim fenim kötü. Fen çalışılarak halledilebilecek bir ders ama çok çalışman lazım. Matematik ise konuları iyi anlaman lazım ve çok fazla soru çözmen lazım. Şimdi zor gelebilir sana ama şunu düşün hayatının 2 senesini feda etmek mi 50 senesini feda etmek mi? Ayrıca sayısal bir bölüm seçersen iyi bir üniversite ile yurt dışına gidebilirsin. Güzel meslekler var gerçekten. Benim sevdiğim meslekler genetik mühendisliği, uzay havacılık, uçak mühendisliği, pilotaj ve tıp.

Benim önerilerim bunlar seçim sana kalmış.

Hocam az çok katılıyorum, ama bu hayatın gerçekleri var, adam gibi mesleklerin çoğu veya hepsi sayısalda sayısal yapmamak gibi bir seçenek olmamalı sözel veya dil okumayı da kısa dönem oyalanma olarak düşünüyorum.
Dostum açıkçası ben herkesin üniversite okumasına da karşıyım. Meslek erbabı kalmadı. Düzgün bir işte usta olsan dünyaları kazanırsın. Aynı şekilde bu ülkenin sözelcilere de ihtiyacı var. Ne yaparsan yap, düzgün ve severek yaptığın müddetçe kazanırsın. Belki zengin olmazsın ama hayatını da zehir etmezsin. Bu benim düşüncem.

Son düzenleme:
Dostum açıkçası ben herkesin üniversite okumasına da karşıyım. Meslek erbabı kalmadı. Düzgün bir işte usta olsan dünyaları kazanırsın. Aynı şekilde bu ülkenin sözelcilere de ihtiyacı var. Ne yaparsan yap, düzgün ve severek yaptığın müddetçe kazanırsın. Belki zengin olmazsın ama hayatını da zheir etmezsin. Bu benim düşüncem.

2 ay çıraklık eğitime gittim meslek hayatı çok zor, çıraklık eğitim adı altında köle olarak çalıştırıyorlar hem de bedavaya sadece devletin aylık ufak bir desteği var bu kölelik sistemi çözülmediği sürece meslek erbabında ilerleyemeyiz, ki ilerleyemiyoruzda, Almanya'da meslek okulları normal okullardan daha fazla çünkü mesleğe değer veriliyor hayatımda yaşadığım en kötü 2 aydı, o kadar yoruyorlardı ki geceleri sürekli kabuslarla uyanıyordum daha fazla dayanamayıp normal Anadolu'ya geçtim daha sonra.

Dostum açıkçası ben herkesin üniversite okumasına da karşıyım. Meslek erbabı kalmadı. Düzgün bir işte usta olsan dünyaları kazanırsın. Aynı şekilde bu ülkenin sözelcilere de ihtiyacı var. Ne yaparsan yap, düzgün ve severek yaptığın müddetçe kazanırsın. Belki zengin olmazsın ama hayatını da zehir etmezsin. Bu benim düşüncem.

Hocam zaten Türkiye de üniversite bitirip iş yapmak çok zorlaştı. Çoğu yere siyaset girdi bu yüzden çoğu kişi yurt dışına gidiyor bence de gitmeli çünkü ülkede koşullar çok zorlaştı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı