Lise de bölüm tercihi

berkecanylmz

Femtopat
Merhaba arkadaşlar, ben 11. sınıfa geçtim bilgisayar mühendisliği için lise de sayısal bölüm seçmem lazım ama biyoloji hariç diğer sayısal derslerim iyi değil ama çalışmadım tabii şu an pişmanım. Hocalarım tercih döneminde benim için eşit ağırlık okumalı dediler ama eşit ağırlıkta istediğim bölüm, meslek yok gibi. Sayısal seçersem ne kadar zorlanabilirim ya da yapabilir miyim bilmiyorum fikir verebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle matematik ortak ders o yüzden onu değerlendirmeyeceğim. Fen derslerine gelirsek, kimya kesinlikle altyapı isteyen bir ders 9. ve 10. sınıf olmadan 11. sınıfta zorluk yaşarsınız. Fizik ise 11. ve 12. sınıfta daha bir üst seviyeye çıkıyor diyebiliriz. Biyoloji genel olarak sayısal bölümde en basit görülen derstir zaten. Ama istediğiniz, sevdiğiniz meslekler sayısal bölümde bulunuyorsa bence sayısal seçmelisiniz. İnsan istediği şeyin peşinden koşmalı, ter dökmeli. Son olarak cidden fen derslerinde ve matematikte sorunlar yaşıyorsanız bu karar mantıklı olmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı