Lise dersden sorumlu geçme şartı nedir?

konsulyüs

Decapat
Daha fazla  
Merhaba benim ilk dönemki matematik not ortalamam 46,5 ikinci dönem ise 50,2 (sözlülerle birlikte). Benim merak ettiğim şey bu iki notu toplayıp 2'ye böldüğümüzde 50'nin altında olduğu için yıl sonu ortalamasıyla bu dersten kalıyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba benim ilk dönemki matematik not ortalamam 46,5 ikinci dönem ise 50,2 (sözlülerle birlikte). Benim merak ettiğim şey bu iki notu toplayıp 2'ye böldüğümüzde 50'nin altında olduğu için yıl sonu ortalamasıyla bu dersten kalıyor muyum?

Şu şekilde; sizin genel ortalamanız 50 altında olmaması gerekiyor eğer olursa geçiyorsunuz ancak o dersin sorumluluğunu vermeniz gerekiyor. Bir de ortlamanız önemsiz edebiyattan veya baraj dersden kalırsanız hem o dersin hem de kaldığınız diğer derslerin sorumluluğunu vermeniz gerekiyor diye biliyorum hocam.

Evet, matematikten kalmış olursunuz. Tek kaldığınız ders bu ise yeni yönetmeliğe göre doğrudan geçersiniz. En fazla 3 dersten kalırsanız sorumlu geçersiniz, 3'ten fazla dersten kalırsanız sınıfta kalırsınız. Genel not ortalamanızın 50'den düşük olduğu durumda direkt kalıyorsunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı