Lise devamsizlik süresi

Özürsüz 5 günü geçerse belge alınamaz. Doğru bilgiye yanlış deyip yanlış bilgi verme kardeşim.

Anladim zaten bende 5.5 gun ozursuz 2 gunde ozurlu var.

Alın, bilgi kaynağı bu madde 49 bakınız. 08 Eylül 2023 tarihinde bu yasa yürürlülükten kaldırıldı ve artık 10 gün. Yani korkmanıza gerek yok alabilirsiniz belgenizi 10 gün özürsüz yapmazsanız ayrıca arkadaşın dediği gibi velinizle düzelttirin yapıyorlarsa ilk dönemi. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/09/20230908-2.htm

Doğrudur kusura bakma hocam. Suçlu ben değilim emin ol, hocalar bile yani en azından benim hocalarım hala 5'i geçersen alamazsın diyor

Evet ilk başta bana da öyle demişlerdi sonradan öğrendim böyle bir şey olduğunu hocam, iyi forumlar.

20 gün özürlü 10 gün özürsüz toplam 30 gün devamsızlık hakkın var dostum eğer özürsüz devamsızlığın 5'i geçerse belge alamazsın konuyu görür görmez lise yıllarım gözümün önünden geçti müdür yardımcısının kapısının önünde yatıyorduk özürsüz devamsızlıkları özürlüye geçirsin diye.

Artık öyle değil hocam yanlış bilgi vermeyiniz, 5 günü geçtikten sonra belge alınıyor artık 10 güne kadar.

Artık öyle değil hocam yanlış bilgi vermeyiniz, 5 günü geçtikten sonra belge alınıyor artık 10 güne kadar.
Liseden 2021'de mezun oldum benim zamanımda 5 gün sınırı vardı şimdi baktım hala o kural devam ediyormuş araştırmanı öneririm

Liseden 2021'de mezun oldum benim zamanımda 5 gün sınırı vardı şimdi baktım hala o kural devam ediyormuş araştırmanı öneririm

Etmiyor, sadece Click almak için uğraşan haber siteleri. 08 Eylül 2023'te yürürlükten kaldırıldı.

5 gün ile belge alamama olayı bu yıl kaldırıldı ve devamsızlık sınırı değişti.

Maksimum 10 gün özürsüz ve 20 gün özürlü devamsızlık hakkın var. Geçtiğin an kalırsın.
10 gün özürsüz 20 gün özürlü hakkın var. Okulan okula değişiyor özürsüz hakkını özürlüde hakkın varsa geçirebilirsin müdürle konusup, ben çok yaptım.

Yanlış bilgi vermeyelim. Toplam 30 gün devamsızlık hakkı var ve bunun en fazla 10'u özürsüz olabilir. Yani kişi isterse 25 gün özürlü, 5 gün özürsüz de yapabilir. 30 gün özürlü, 0 gün özürsüz de kabul. Yeter ki özürsüz sınırı geçmesin.

Sağ olun desteklediğiniz için rahatladım

Sağ olun desteklediğiniz için rahatladım

Kaynağımız hazır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…