Lise diploması olmadan YKS'ye girilir mi?

Atahan19

Hectopat
Yer
Çorum
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam. Ben 12.sınıf öğrenisiyim.
Şöyle bir durum var. 11.sınıfta baraj ders olan edebiyat dersinden 49.75 gibi komik bir not ile kaldım.
Pandemiden dolayı Kasım'da sorumluluk sınavı vardı girdim ancak 44 aldım.
2.sınavdan da kaldım.
Biliyorsunuz ki baraj derslerini geçemezseniz diploma verilmiyor.
Şimdi YKS sınavına girerken bir problem yaşar mıyım?
YKS diploma istemiyor diyeceksiniz kardeşlerim ancak okuldan mezun olamıyorsunuz.
Mezun olamayınca üniversiteye gidemiyorsunuz.
Olay o kadar karışık ki bilen veya daha önce başına gelen kardeşlerim yardımcı olursa çok sevinirim.
(Bir de sorumluluk sınavı 2021 Kasım olarak gözüküyor. Telafi sınavları kaldırıldı.)

Arkadaşlar selam. Ben 12.sınıf öğrenisiyim.
Şöyle bir durum var. 11.sınıfta baraj ders olan edebiyat dersinden 49.75 gibi komik bir not ile kaldım.
Pandemiden dolayı Kasım'da sorumluluk sınavı vardı girdim ancak 44 aldım.
2.sınavdan da kaldım.
Biliyorsunuz ki baraj derslerini geçemezseniz diploma verilmiyor.
Şimdi YKS sınavına girerken bir problem yaşar mıyım?
YKS diploma istemiyor diyeceksiniz kardeşlerim ancak okuldan mezun olamıyorsunuz.
Mezun olamayınca üniversiteye gidemiyorsunuz.
Olay o kadar karışık ki bilen veya daha önce başına gelen kardeşlerim yardımcı olursa çok sevinirim.
(Bir de sorumluluk sınavı 2021 Kasım olarak gözüküyor. Telafi sınavları kaldırıldı.)
YKS' ye girersin üni seçimi yapamazsın diye biliyorum umarım yanlış biliyorumdur. Bir diğer tahminimde kazanırsın kaydını yaptırır dondurursun bu sene başlayamazsın.

YKS' ye girersin üni seçimi yapamazsın diye biliyorum umarım yanlış biliyorumdur. Bir diğer tahminimde kazanırsın kaydını yaptırır dondurursun bu sene başlayamazsın.
YKS`ye başvuru yapabilirsiniz ancak hiçbir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıramazsınız.

YKS'ye girersin üni seçimi yapamazsın diye biliyorum umarım yanlış biliyorumdur. Bir diğer tahminimde kazanırsın kaydını yaptırır dondurursun bu sene başlayamazsın.

Üni kayıt için lise diploması istiyorlarmış. :(
YKS'ye başvuru yapabilirsiniz ancak hiçbir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıramazsınız.

Yanıt için teşekkürler.
Ancak çok saçma 12.sınıftan kalmıyorsun ancak liseden mezun olamıyorsun.
Mezun olamadığın halde YKS giriyorsun, YKS'de başarılı olsan bile herhangi bir yere kayıt yaptıramıyorsun...
Klasik.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı