Lise hazırlık okumak avantaj mı dezavantaj mı?

Awhlind

Megapat
Makaleler
3
Yer
Asgard
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Bildiğiniz gibi LGS tercihleri devam ediyor. Ben tercihimi yaptım ve istediğim bir okul var.
Okulu en başa yazdım. Okulun tutma ihtimali yüksek. Umarım tutar.
Okulun yüzdeliği (benim istediğim bölümün): 8, 08 benim yüzdeliğim: 6, 96.

Benim sormak istediğim şey, bu okulun bir yıl İngilizce hazırlığı var. Ancak bu sizce avantaj mı yoksa dezavantaj mı?
Bir yandan İngilizce öğrenmek güzel olsa da yaşıtlarım mezun olurken benim daha 1 senem olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdiki aklım olsa en başından açıktan okurdum.
Neden hocam açıklar mısınız?
Hocam İngilizce öğrenebilecekseniz kesinlikle öğrenin.
Hazırlık okumuş birkaç insanla konuştuğumda ingilizcelerinin geliştiğini söylemişlerdi. Tabii sadece hazırlık okumakla olmuyor kendim çaba göstermem gerek.
Hazırlık çok iyi bir sene kafan rahat oluyor. Hangi lise bir de?
Büyük ihtimal bilmezsiniz ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Daha geçen sene ASELSAN tarafından açılmış. Siz hazırlık okudunuz mu?
Üniversite hazırlık güzel bir şey de lise hazırlığı şimdi duydum. O ne la öyle 😀
Ben de ilk duyduğumda şaşırmıştım.

Lisede hazırlık okunması taraftarı değilim. Birçok kişi lisede hazırlık okuduktan sonra üniversitede de okuyor, istisnalar olmakla birlikte. Lisede hazırlık okununca yaşıtlara göre biraz geride kalmış hissi oluyor, özellike YKS sürecinde baskın olarak hissedilir. Yaşıtların üniversiteye giderken senin bir yılın daha olacak.

Üniversitede okunabileceğinden liseyi tercih etmezdim.

Büyük ihtimal bilmezsiniz ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Daha geçen sene ASELSAN tarafından açılmış. Siz hazırlık okudunuz mu?

Yok ben de sınava girdim. ASELSAN istiyordum da teknik lise olduğu için üniversitede sıkıntı çıkarıyormuş. Kazan fen düşündün mü?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı