Matematik ve geometri en önemli dersler bu sınav için. Benim tavsiyem 11.sınıfa kadar sözel dersleri halletmiş olman. Zaten 11.sınıfta da sözel derslerin olacak. Çalışırken en iyi anladığın ders ne ise onunla başlaman motivasyon için iyidir. Belki matematiğin kötüdür direkt matematikten başlarsan sıkılıp pes etme olasılığın yüksek kolay anlayıp halledeceğin dersler sözel dersler bu yüzden bu derslerle başlarsan motive olursun. Matematikte her konu birbiri ile bağlantılı TYT'yi şu an insanlar yeni nesil problem sorusundan ibaret görüyor ama hayır kesinlikle ondan ibaret değil türev çözerken tyt matematik pratikliği, polinom vesaireyi iyi bilmen gerekiyor TYT matematiği çok iyi kavramadan AYT anlamak zor olacaktır.
Özetlersek şu an matematiğin sıfır ise yaz tatilinde hem matematiğe hem sözel derslere başlamanı öneririm zaten sözel dersler için bütün bir yazı vermek zaman kaybı olur yandan matematiğe de başlayabilirsin . Ne yaparsan yap kesinlikle not tut, ben anladım deyip geçme 6 ay sonra o konuyu unutacaksın insanlık hali 12.sınıfta da unutacaksın elinde notların, deftlerlerin olsun.