Çözüldü Lise mezunu askerlik tecil ettirebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ThePaşa

Decapat
2024 yılında liseden mezun oldum ve 2026 Şubat ayında 20 yaşında olacağım. Lise mezunları 2 yıl tecil ettirebiliyor diye duydum ama bazıları olmaz diyor bazıları olur diyor. Bilen biri açıklayabilir mi? 2 sene tecil ettirebilir miyim?

Çözüm
2024 yılında liseden mezun oldum ve 2026 Şubat ayında 20 yaşında olacağım. Lise mezunları 2 yıl tecil ettirebiliyor diye duydum ama bazıları olmaz diyor bazıları olur diyor. Bilen biri açıklayabilir mi? 2 sene tecil ettirebilir miyim?
Lise diplomasıyla tecilde yaş sınırı 22 sonuna kadar.
Önlisans/Lisans diplomasıyla tecilde yaş sınırı 28 sonuna kadar.
Yüksek Lisans diplomasıyla tecilde yaş sınırı 32 sonuna kadar.
Doktorada ise tecil yaş sınırı 35 sonuna kadar.
Lise veya dengi okuldan mezun olanların 3 yıl, mesleki ve teknik liselerden mezun olanların tecil hakkı 6 yıldır.
Ön Lisans ve MYO Mezunu olanların askerlik tecil hakkı mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıldır.
Lise Diplomasıyla askerlik şubeye gidip tecil ettirebilirsin.
1755988533393.png
Lise diplomasıyla tecilde yaş sınırı 22 sonuna kadar.
Önlisans/Lisans diplomasıyla tecilde yaş sınırı 28 sonuna kadar.
Yüksek Lisans diplomasıyla tecilde yaş sınırı 32 sonuna kadar.
Doktorada ise tecil yaş sınırı 35 sonuna kadar.
Lise veya dengi okuldan mezun olanların 3 yıl, mesleki ve teknik liselerden mezun olanların tecil hakkı 6 yıldır.
Ön Lisans ve MYO Mezunu olanların askerlik tecil hakkı mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıldır.
Lise Diplomasıyla askerlik şubeye gidip tecil ettirebilirsin.
1755988533393.png

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı