Lise söylendiği kadar zor mu?

Dersler zorlarsa zorlar en zoruda sosyal ortamdır sporlisesine gidiyorum ortamı rezalet bir ortam serseri it kopuk ne ararsan var 9. sınıfa başladığım ilk gün iyi insanlar sanmıştım ama sinıfımın çoğundan fazlası serseri ve zorba tiplerdi ben hiçbiriyle arkadaşlık kurmadım ne 9'da ne de 10'da bu senede 11.sınıfa başlayacağım tavsiyem serseri insanlardan uzak durman ben serseri olmadığım için beni aralarına almadılar lise hayatımı berbat ettiler desem yeridir ortam sıkıntı.

Yila meslek lisesinde başladım. Ablamda meslek lisesi mezunu. Meslek liselerinin çoğu sıkıntılı şu an. Şu an özel bir Anadolu lisesindeyim. Özel okulun rahatlığı çok güzel. Biraz ders çalışıyorsan çok rahat karne ortalamanı 90 puan üstü yaparsın. Devlet için aynısını söyleyemem devlette sınavlardan sıkı bir çalışma olmadan geçmen zor😕

Vallahi kanka o kadar kolay geçtim ki hiçbir sınava çalışmadım.

Sanırım lise 1'e başlayacaksınız bu sene. Evet, zor. Gerek ortamı olsun, gerek dersleri olsun zor bir dönem geçireceksiniz. Tavsiye vereyim, lisede kimseye güvenmeyin. Kimseye. Yoksa ileride pişman olursunuz. Lise, en yakın arkadaşını bir gofrete satacak karaktersizlerle dolu. Ortamı derslerden daha çok zorlayacak, emin olun.
Bu yüzden lise için çok tedirginim. Ben de bu sene lise 1'e geçeceğim. Hiç gitmek istemiyorum. Ahhh, nasıl yapacağım? Allahım, bana yardım et.

Dersler zorlarsa zorlar en zoruda sosyal ortamdır sporlisesine gidiyorum ortamı rezalet bir ortam serseri it kopuk ne ararsan var 9. sınıfa başladığım ilk gün iyi insanlar sanmıştım ama sinıfımın çoğundan fazlası serseri ve zorba tiplerdi ben hiçbiriyle arkadaşlık kurmadım ne 9'da ne de 10'da bu senede 11.sınıfa başlayacağım tavsiyem serseri insanlardan uzak durman ben serseri olmadığım için beni aralarına almadılar lise hayatımı berbat ettiler desem yeridir ortam sıkıntı.

Aynen aynısı başıma geldi 9. Sınıfta iyi okul sandım pandemiydi sonra 10. Sınıf anladım ne olduklarını şu an 11. Sınıfa başlamadan değiştireceğim okulu.

Aynen aynısı başıma geldi 9. sınıfta iyi okul sandım pande miydi sonra 10. sınıf anladım ne olduklarını şu an 11. sınıfa başlamadan değiştireceğim okulu.

Hocam aynısı oldu 9'da hocalar fena değildi. 10 pandemiye gitti 11 de hiç sevmedim okulu çok fazla sigara içen var bahçede tuvalette sınıfta hocalar da disiplin vermediği için vermesi gerektiği halde sürekli artıyor içen sayısı okulda.1.23'tu yuzdelik dilimin şehrin en iyi Anadolu liselerinden fen lisesini çok küçük farklarla kacirdim. Seneye özele geçeceğim.

Hocam aynısı oldu 9'da hocalar fena değildi. 10 pandemiye gitti 11 de hiç sevmedim okulu çok fazla sigara içen var bahçede tuvalette sınıfta hocalar da disiplin vermediği için vermesi gerektiği halde sürekli artıyor içen sayısı okulda.1.23'tu yuzdelik dilimin şehrin en iyi Anadolu liselerinden fen lisesini çok küçük farklarla kacirdim. Seneye özele geçeceğim.

Topu topuna 1 senen kalmış sınıftaki işe yaramaz serserilerle 1 sene daha dayan ben 11 sınıfla beraber 3.senem olacak gerçi 9 pandemi ile geçti ama 10. bu sene aman tanrım bu kadar ergen it kopuk serseri illallah dedirtti ben 1 sene zor dayandım 11. sınıfa başlayacağım bu it kopukla işim olmuyor dersimi ders saatinde dinler okul bitincede evime gider dinlenir bu serserilerden kurtulmak için gün sayarım.

Topu topuna 1 senen kalmış sınıftaki işe yaramaz serserilerle 1 sene daha dayan ben 11 sınıfla beraber 3.senem olacak gerçi 9 pandemi ile geçti ama 10. bu sene aman tanrım bu kadar ergen it kopuk serseri illallah dedirtti ben 1 sene zor dayandım 11. sınıfa başlayacağım bu it kopukla işim olmuyor dersimi ders saatinde dinler okul bitincede evime gider dinlenir bu serserilerden kurtulmak için gün sayarım.

Hocam önerim sizin de ayrılık olayını uzatmamaniz. Ben LGS'de son sene pek sevmediğim okulda durdum ondan önceki sene girdiğim sınavlarda 0.2 0.3 dilimler geliyordu orada durunca bu sonuçlara göre iyi alamadım. Uni sınavında aynı olayı yaşamak istemiyorum ve okulu sevmeyince sosyal ortamda bulmakta zorlaniyorsunuz 9 da her sınıftan birkaç muhabbet ettiğim kişi vardı sonrasında 2-3 tane kaldı ortamların kötülüğünden.

Her zaman YKS odaklı çalışmalısın bana kalırsa çünkü okul sınavları zaten genelde kolay oluyor ki OBP puanının YKS puanına katkısı 0,12. Yani OBP'n misal 95 olursa sınavda katkısı 95x0,12=11,4 puan oluyor. Tabii sana abart günde 500-600 soru çöz de demiyorum. Ortalama 2-2.5 saat konu tekrarı+soru çözümü yaparak günü kapatabilirsin 9-10'da.

10. sınıf yazında TYT'yi bitirmeyi unutma.

Ortam, arkadaşlık markadaşlık harbi boş işler. Elbet arkadaşın olsun ama onlara tüm sorumluluklarını bitirdikten sonra vakit ayır. Sonra vay efendim ben YKS konularını nasıl yetiştireceğim oluyor.

9. sınıfa geçtiğini varsayaraktan şunu söyleyebilirim. 9. sınıf dersleri gerçekten tüm lise hayatının temeli. Ayriyeten iyi ders çalışmak okuldan gelip yatana kadar çalışmak değil. İyi ders çalışmak not tutmak, düzen oturtmak, çok soru çözmek değil soruları anlayarak çözmek demek.

Saygılı olup derslerine çalışırsan öğretmenlerinin de gözüne girersin ki bu gerçekten önemli. Güzel mükafatları olabiliyor :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı