Lise söylendiği kadar zor mu?

Hocam önerim sizin de ayrılık olayını uzatmamaniz. Ben LGS'de son sene pek sevmediğim okulda durdum ondan önceki sene girdiğim sınavlarda 0.2 0.3 dilimler geliyordu orada durunca bu sonuçlara göre iyi alamadım. Uni sınavında aynı olayı yaşamak istemiyorum ve okulu sevmeyince sosyal ortamda bulmakta zorlaniyorsunuz 9 da her sınıftan birkaç muhabbet ettiğim kişi vardı sonrasında 2-3 tane kaldı ortamların kötülüğünden.

Benim değiştirmek gibi bir hakkım yok artık özel okul harici özelide karşılayacak bir para yok ortaokulda aynıydı kaliteli insan bulmak çok zor Türkiye standartlarında gerçekten tamamiyle serseri odaklı bir okul.

9. sınıf bitirdim ve 10'a geçeceğim. Ve 9 yıllık eğitim hayatımın en iyisiydi. Tabii bu liseye göre değişir. Ne zaman aklıma gelse ne kadar güzel bir sene olduğu gözlerim doluyor. Sınavlar çok daha zor ortaokuldan.

Herkes ortam falan demiş, düzgün insanları bulmak sizin elinizde. Ben şahsen hiç biriyle konuşmadım bile. Bana gelip "Sen neden bu kadar sessizsin?" diye sorarlardı. Ben sessiz değildim, onlara karşı sessizdim. Çok güzel de arkadaş ortamım olmuştu. Son gün birlikte çalışmamıza rağmen bile birlikte aramızdan sınıf birincisi çıkarırdık. Hatta bu sefer hangimiz olsak diye aramızda espri yapardık.

Sınavlar da aynı şekilde dersi dinlediğiniz süre boyunca çalışmasanız bile geçeceğiniz türden olurlar. Ben son dakika bakar girerdim. En kötü Teşekkür Belgesi aldım. Birileri gelip sen iyi bir okulda okumuşsundur diyecektir. Okulum 1500 kişi falandı, kalitesiz insanlarla doluydu.

Dediğim gibi hepsi sizin elinizde. Böyle saçma sapan ergenlerle konuşmayın bile. Size bir şey katacağı bir şey yoktur onların. Onları da havalı görüp, onların ortamına hiç girmeyin.

Lise ortamına alışmanız uzun sürmez. İlk başlarda herkes çekingen olur, daha sonra herkes açılır. Benim deneyimlediklerim bunlardı en azından.

Son düzenleme:
Dostum ben de 10. Sınıfa geçtim yukarıdaki abilerimin/ablalarımın tavsiyelerine uy.Berbat bir ortam.Bizim okul fen lisesi ve yurdu var.Ama fen lisesi olduğuna bakma.Yaşıtım olan yurtçular ailesinden uzak kalınca işi serseriliğe,içkiye,sigaraya verdi tabii bunun sonucu da oldu.Bu ne alaka diyeceksin çok alaka.Cunku bu potansiyeldeki tiplerle asla birlikte OLMA.Senin arkandan iş çevirirler,dedikodunu yaparlar,eğitim hayatına zarar verirler.Ben şuan kimseye güvenemiyorum maalesef.2. dönem bu tipler ve sıra arkadaşım(dostum,kankam dediğim tip) benim derslerimin içine etti.Hic alakam kalmadı derslerle ve gerçekten bomboş geçti.Sen sen ol kimseyle dolaşma(ortaokuldan arkadaşın varsa belki.) ve yazılılarına bak.
Ha bu arada soruna cevap vereyim,dersler zor özellikle matematik ve fizik.Konu kacirmaman lazım.Mat 2. Dönem çok zorluyor geometri yüzüne.Ayrica ödevlerini zamanında yapmanı öneririm.Ben bu sene matematik proje odevini son gece yaptım ama 100 aldım yine de.(Övünmek gibi olmasın da)
Dediğim gibi biraz fazla uzattım ama bu dediklerime uy derim bu arada birinci dönem ortalamam 90 - İkinci dönem 86

Son düzenleme:
Benim değiştirmek gibi bir hakkım yok artık özel okul harici özelide karşılayacak bir para yok ortaokulda aynıydı kaliteli insan bulmak çok zor Türkiye standartlarında gerçekten tamamiyle serseri odaklı bir okul.

Hocam bu serseri kitle niye okul okuyor onu da anlamıyorum. Bir de bundan dolayı kız arkadaş yapmak da zor 1 yıldır yapayalnızim pek çoğunun serseri kankasi oluyor bilmem ne drillcisinin ya da hiphopcusunun konserinde karşılaştığı bir de pek çoğu maydonoz oluyor.O kadar sinir oluyosun ki ya dövecen yada dayak yiyecen.1.5 yıl önce ilk defa ne egolu ne de dingil kankasi olan bir kızla karşılaştım. Orada da kız şehir değiştirdi sonunu söylememe gerek yok zaten.

Hocam bu serseri kitle niye okul okuyor onu da anlamıyorum. Bir de bundan dolayı kız arkadaş yapmak da zor 1 yıldır yapayalnızim pek çoğunun serseri kankasi oluyor bilmem ne drillcisinin ya da hiphopcusunun konserinde karşılaştığı bir de pek çoğu maydonoz oluyor.O kadar sinir oluyosun ki ya dövecen yada dayak yiyecen.1.5 yıl önce ilk defa ne egolu ne de dingil kankasi olan bir kızla karşılaştım. Orada da kız şehir değiştirdi sonunu söylememe gerek yok zaten.
Drill fan kitlesiyle olmaz hocam ya...

Lise söylendiği kadar zor mu?
Ders açısından zorlar.arkadas bakımından güzel bir arkadaş ortamı seçmelisiniz.Dersleri derste anlayıp son güne birakmamalisiniz.Ama zorlandığıniz bir sınavda kopya hiç de fena bir fikir sayılmaz.Liseye gelince insan değişebiliyor.😁

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı