Lise ve üniversite sınav sonuçları orantılı mı?

Fancyyy

Decapat
Katılım
11 Ağustos 2018
Mesajlar
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar herkese, bu yıl LGS' ye girdim ve çoğu kişi için iyi sayılabilecek bi' okul olan Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesine 1.50 yüzdelik dilimle yerleştim.

Soruma gelecek olursak, YKS'de ilk 2000'e, ilk 1000'e girenlerden (sayısal için konuşuyorum) lise sınavında benim gibi yüzdeliği olan var mıdır yoksa hepsi mi 0.5 ve aşağısı gibi çok çok iyi yüzdeliklerle liseye girmişlerdir? Ayrıca Sosyal'de YKS'ye girip iyi dereceler yapanlar varsa onlardan da cevap bekliyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Hiç ilgisi yok. Tamamen üniversiteye hazırlanmaya bağlı. Ben %3'lük dilimle liseye yerleşmiştim. Üniversiteye ise 100 bin sıralamayla girdim. Benden daha kötü liselerde okuyan kişiler ise 30-40 bine girip çok güzel bölümlere gitti. Yani liseyi kazanmak tek başına bir başarı sayılmıyor. Önemli olan bunu devam ettirebilmek ve aynı başarıyı üniversite sınavında da göstermek.
 
Hiç bir alakası yok. Ankara'nın en iyi liselerinden birine yerleşen arkadaşım üniversite sınavında 200 000 gibi bir sıralama yapmıştı. Tam tersine ortalama altında bir liseye giden arkadaşım ise 8000 gibi bir sıralamayla ODTÜ öğrencisi oldu. Kısaca tamamen sizin çalışmanıza bağlı.
 
Bambaşka bir sistem. Öyle aynı yüzdelikle yine iyi bir okula girilmiyor fakat Kabataş'a, İstanbul Erkek'e giren adamların %99'u elit sınıfta bir üniversiteye giriyor. Ama normal bir liseden giren de var mı, var.
 
Alakası yok diyemem çünkü liseye girerken çalışan genelde üniversiteye de çalışıyor. Şu konuda bir şey var, liseye çalışmadan da hazırlanabilirsin. Ancak üniversite sınavına kesinlikle hayır. Ben yüzde 4 ile liseye girmiştim lakin üniversite sınavında çok çok daha gerideydim.

Çalışmadım çünkü, tamamen senin çalışmana bağlı.
 
60 ortalama ile EN İYİ LİSEYE girmiş. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. 0.54 yaptım Galatasaray'a giremedim. 60 ortalamayla girmiş. Hey maşallah!
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı